Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan a mondanád el a munkált...

Hogyan a mondanád el a munkáltatódnak, hogy más területen tervezel továbbtanulni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, jelenlegi jogi területen dolgozok. Két OKJ-s, és egy felsőfokú szakmám van. Hivatásként tekintek a munkámra, ami sajnos nem stabil, ezért úgy döntöttem, hogy gazdasági szakon szereznék diplomát "biztosítékként" - mert hiába önmegvalósítás számomra amiben dolgozok, ennyi idősen fel kell építenem a jövőm. Jogász szakra nem szeretnék menni.

A vezetőség támogatja a munkavállalók továbbtanulását, de bizonytalan vagyok, mert biztosan nem azért, hogy közgazdászt neveljenek ki a jogi asszisztensükből. Az egyetmi órák és a munkaidőm nem ütköznek egymással. Nekem mindössze annyi együttműködés fontos, hogy a szabadságaim beoszthassam a vizsgaidőszakra.

2021. okt. 3. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
99%
Én akkor szóltam mikor felvettek suliba.
2021. okt. 3. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
25%
Odamész és ezt így elmondod... ennyi.
2021. okt. 3. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

" gazdasági szakon szereznék diplomát "biztosítékként"

Ez ugye csak vicc? :D

2021. okt. 3. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
96%
Az egész kérdés egy vicc. Mi köze a munkáltatónak, hogy munkaidőn kívűl milyen egyetemre jársz? Feltéve, hogy nem ő fizeti a tandíjat.
2021. okt. 3. 18:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves 3. és 4. válaszolók!

Nem, nem vicc. Több lábon szeretnék állni és tanácsot kértem. ;)

2021. okt. 3. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már akkor szóltam amikor terveztem a továbbtanulást. Mondjuk én nem horizontálisan képeztem magam, hanem vertikálisan is. Az eredménye az lett, hogy nemcsak fizették a tanulást és abszolút együttműködők voltak az időbeosztást illetően, de miután végeztem jött a kinevezés is.

Nincs rá általános szabály, te ismered a főnököd, te tudod milyen viszonyban vagytok

2021. okt. 3. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi, ez már nem az 50es évek, hogy 18tól nyugdíjig ugyanott dolgozz.

A főnök nyilván elégnek talál a feladatra, a többihez semmi köze.

Én is dolgoztam informatikussal, jogásszal, fizikussal fendéglátásban...so what?

2021. okt. 3. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A munkáltatónak semmi köze hozzá, hogy munkaidőn kívül mit csinálsz, de a szabadságok miatt érdemes lenne szólni. Én szintén gazdasági területen kezdtem el továbbtanulni. A főnököm annyit kérdezett, hogy akkor kezdjen e el keresni valakit a helyemre. Mondtam ez még években mérhető, mire abban a szakmában meg lesz a végzettségem és el tudok kezdeni dolgozni, de szólok majd időben ne aggódjon. Azóta ez szóba sem jött, januárban vizsga miatt kértem szabadnapot, azt is elmondtam. De amúgy ez nem téma, ugyanúgy dolgozok és ennyi. Nekünk jó a viszonyunk egyébként és egyelőre valóban nem tervezek innen elmenni.
2021. okt. 4. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!