Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen a munkáltatód ebből a...

Milyen a munkáltatód ebből a szempontból?

Figyelt kérdés
Vagy csak én és az ismerőseim dolgozunk hasonló helyen: Mindannyiuknál az a helyzet, hogy elég sokszor betegen is dolgozunk. Akár évi egy két napot lázzal influenzával is kénytelenek vagyunk menni. De a nátha, torokgyulladás az az alap. Mindenkitől azt olvasni, hogy ő bizony nem megy be így, hazaküldik stb. Pedig a való életben mi egyáltalán nem így tapasztaljuk sajnos.

2021. júl. 1. 14:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Azonnal hazazavarnak mindenkit, aki betegen próbálna bemenni. Itt nagyon komolyan veszik ezt, nekik se éri meg ha az egész csapat elkapja és mindenki kidől, jobban járnak ha egy ember marad otthon.

Korábban antik könyvekkel dolgoztam, azelőtt pedig tisztatérben gyógyszerekkel, ezeken a helyeken is evidens volt, hogy azonnal hazamegy aki beteg, nem fért bele a tüsszögés-köhögés. (Még maszkban sem, ami mindkét helyen alapviselet volt.)

2021. júl. 1. 14:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem Magyarorszagon élek. Nálunk csak betelefonál az ember hogy beteg, a többit majd a főnök megoldja. Igaz, itt nem úgy van a tappenz, mint Magyarországon: az első 3 napot nem fizetik. A közvetlen főnöknek joga van kijönni és ellenőrizni, hogy beteg vagy e, illetve elküldhet munkaorvosi viszgalatra, amit nem utasíthatsz vissza.
2021. júl. 1. 14:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Huh, mondjuk ez érdekes, akkor valami jóféle hányós-fsós vírussal, 40 fokos lázzal, meg hasonlókkal is kellene utazni (az én esetemet használom példának) kétszer másfél órát, hogy odautazzak a munkaorvoshoz, majd haza? Ez mondjuk elég érdekesen hangzik. :D

2021. júl. 1. 14:43
 4/12 A kérdező kommentje:
3-as annyira influenzás voltam, hogy az orvoshoz nem tudtam elmenni. Mondtam, hogy ha el tudok odáig menni, akkor már megyek dolgozni is.
2021. júl. 1. 14:45
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Ritkán vagyok beteg, olyankor itthonról dolgozok, és csak azt ami nagyon fontos. Lázzal elmennék betegszabadságra. Szuper munkahelyem van, tényleg nagyon jó az együttműködés ilyen szempontból, még sose vártak el olyat, amire azt mondtam hogy ezt betegség miatt nem bírom.
2021. júl. 1. 14:46
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

2!

Lehet higy félre érthető voltam: nem küldenek minden esetben, csak még van hozzá a lehetőségük. Pár nap miatt nem igazan szoktak, kivéve ha gyanúsan épp hétvégén vagy mindig beteg, vagy hasonlo.

2021. júl. 1. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

Értem, köszi. (És nem kötekedésnek szántam a kérdést, csak tényleg nehezen tudtam elképzelni hogy ez hogy működik. :D )

2021. júl. 1. 15:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7!

Nem vettem annak. Itt nagyon más rendszer van, mint Magyarországon. Eleve nem hiszik azt, hogy szimulálsz.

2021. júl. 1. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem eleve homeoffice van. Akkor megyek be, amikor akarok. Akkor végzem a munkát, amikor akarom.
2021. júl. 1. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Ki is nyírnának a kollégák ha betegen mennék be.

És én is elküldöm őket haza ha nagyon betegek. Egyszerűen azért, mert semmi értelme össze fertőzni mindenkit, hogy kiessen a fél cég.

Saját magam úgy vagyok, hogy itthon maradok, ha tudok dolgozom, ha nem akkor megmondom, hogy nem. Átalában 2 max 3 nap alatt rendbe jövök és megyek vissza a dolgozóba.

2021. júl. 1. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!