Csak én nem értek egyet a fényképes önéletrajzzal?
Pályakezdő vagyok és most szeretnék majd elhelyezkedni a diplomámmal.De kb minden álláshirdetésnél fényképes önéletrajzot kérnek,valaki még ki is emeli.Persze tudom,hogy általában pl hostess,recepciós álláshoz nézik a kinézetet,de azért az elég gáz,hogy már szinte mindenhol így van.Ez olyan mintha csak pofára menne az egész.És hiába jönnek itt a szimpátiával,mert azt úgyis csak egy személyes találkozón lehetne eldönteni.Egy fénykép nem árulja el,hogy dolgozom,terhelhető vagyok-e vagy kedves vagyok-e a kollégákkal.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt,mert nincs jó külsőm,sőt,átlagon nagyon aluli,emiatt napok óta az van bennem,hogy a kinézetem alapján úgyis elfognak utasítani,és semmit sem fog számítani a tudásom és a képesítésem.
Nagyon inkorrektnek érzem ezt.
Vagy csak én vagyok így ezzel? 23/N
"még egy takarítónői álláshoz is fotót követelnek"
Ahhoz én is kérnék, hiszen egyrészt valószínű hogy találkozik ügyfelekkel, másrészt látni akarnám mennyire igényes, hisz ha önmagát elhanyagolja, akkor nyilvánvalóan nem bízok rá ilyen munkát.
Én nem vagyok fotós meg szabadúszó, de így is elég fontos a közösségi média a munkámhoz, pláne az elmúlt másfél évben, mikor online csinálunk mindent amit csak lehet.
Kivétel nélkül minden eddigi munkahelyemen munkaidőben dolgoztak a takarítók... ügyfelekbe meg pl. egy szállodában, vagy boltban simán belefuthatnak.
Biztos van olyan hely ahol csak akkor megy be dolgozni ha már üres az épület, de ez nem mindenhol megoldható. (Az igényesség meg akkor is számít.)
42
Az én párom sincs fent facen. Mégis nemrég váltott kis manageri pozira és másik multinál...
It-át is ismerek aki nincs fent a social Medián, mégis felvettek pl hozzánk is. Azért minden munkakörhöz ez valóban nem kell, elég ha jó a cv-d és a szaktudásod. + Értelmes ember amúgy sem teszi láthatóvá a magánszféráját publikusan a Fb-n sem, csak max az ismerőseinek. (Vagy azoknak sem)
Utolsó, nem kell bizonygatni, mennyi mindenkit ismersz, akinek nincs facebookja... pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy a mai világban hatalmas előny lehet ha megfelelően tudod használni a social médiát, kiismered magad benne, és ez nem azt jelenti, hogy ki kell tenni rá az életedet... de pl egy önéletrajzot is sokkal színesebbé lehet tenni vele...
Egyébként én meg ismerek asztalost, ácsot, kőművest, fotósokat, sminkest, de még ipari alpinistát is, akik megfelelően használják a közösségi felületeket és rettentően megkönnyítik vele a munkaszerzésüket... nem beszélve magamról, aki tulajdonképpen a facebook és instámból élek.
Mai világban ha 1 fényképet sem akarsz magadról kitenni egy önéletrajzra... hát nem te leszel a nyerő a legjobb pozíciókra... de ha beéred az aljával is, akkor nosza...
De itt 2 külön dologról beszélsz: én nem azt írtam h ne tegyél ki képet a cv-dbe! A facebook meg egy másik dolog, én erről beszeltem.
Ráadásul pont egy tipikus alkalmazottirol beszeltem, nem asztalosról meg fotósról. Szerintem direkt beleirtam 2 egyértelmű példát is. ;)
Egyébként én is ismerek asztalost is aki jól használja, de most nem erről volt szó. Csak így adtad elő, mintha általánosan ez mennyire kötelező lenne. Nem az. Van az a szakma ahol igen, de írtam példákat, ahol qrvara nem jelent semmit. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!