Csak én nem értek egyet a fényképes önéletrajzzal?
Pályakezdő vagyok és most szeretnék majd elhelyezkedni a diplomámmal.De kb minden álláshirdetésnél fényképes önéletrajzot kérnek,valaki még ki is emeli.Persze tudom,hogy általában pl hostess,recepciós álláshoz nézik a kinézetet,de azért az elég gáz,hogy már szinte mindenhol így van.Ez olyan mintha csak pofára menne az egész.És hiába jönnek itt a szimpátiával,mert azt úgyis csak egy személyes találkozón lehetne eldönteni.Egy fénykép nem árulja el,hogy dolgozom,terhelhető vagyok-e vagy kedves vagyok-e a kollégákkal.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt,mert nincs jó külsőm,sőt,átlagon nagyon aluli,emiatt napok óta az van bennem,hogy a kinézetem alapján úgyis elfognak utasítani,és semmit sem fog számítani a tudásom és a képesítésem.
Nagyon inkorrektnek érzem ezt.
Vagy csak én vagyok így ezzel? 23/N
Oké.
Ettől még sokan szeretnek arcot látni az adathalmaz mellé. Ha téged nem találnak, akkor vagy megnéznek interjún, vagy hagyják az önéletrajzod a fenébe.
Szóval vagy nem változtat semmin, vagy kicseszel magaddal. Jogodban áll, de jobb nem lesz a helyzet.
Se facebook, se insta és még büszke is rá...
Tudod mai világban számomra ez kb egyenrangú azzal, mintha nem lenne pl kezed...
Mindkét munkaadóm, de a maszek munkáim is mind onnan jönnek, hogy rámtaláltak valamelyik közösségi médiában és tetszik amit csinálok... rengeteg megkeresésem van, pedig 10éve nem adtam be egyetlen életrajzot, vagy adtam volna fel hírdetést...
Vizuális kommunikáció diplomám van, főleg fotózás, de egyebéb grafikai hobbijaim is vannak és meg is élek belőlük gyönyörűen... mai világban nem kell büszkélkedni azzal, ha nincs facebookod, vagy instád... barátom te szándékosan nyomorítod meg magad... és akkor még egy nyavajás önéletrajzon is vacakolsz... tudod milyen munkád lesz így?... semmilyen. Ezért tanultál? Ezért kell a diploma?
Senkit sem érdekel a külsőd egy önéletrajzon... megjelenés és kisugárzás ennyi... nézd meg Mészáros Lőrincet, most őt tudom közéletből jó példának felhozni... nézd meg milyen fotókat közölnek le róla általában, és milyen fotók készültek most az esküvőjén profi fotósok által... basszus, mindig ilyen kisugárzása lenne, imádná az egész ország azt az embert :D
Ez csakis a fotós érdeme... ha annyira nem vagy elégedett magaddal, menj el egyetlen kép elejére egy profihoz és kész.
22 vagyok, nyilván behivjuk a csúnya embereket is. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy senkit se érdekel, ha valaki csúnya egy munkahelyen. Az utcán az emberek is látják, hogy csúnya vagy. Élménynek melletted, azt gondolják, hogy csúnya vagy és azzal el is felejtettek.
Senkit nem érdekel a kinézete rajtad kívül. Ennyi.
De ha láttál már csúnya embert dolgozni, akkor már megdőlt a hülye elméleted.
Az ilyen emberek szokták magukat földhöz verni akkor is, mikor az orvos megkéri őket, hogy vetkőzzenek le vizsgálathoz...
Senki sem azt nézi vizsgálatnál sem, hogy milyen a melled vagy a bulád, simán rátoljuk a röntgent és halad a sor. De nem baszdmeg, még takargatja magát a levetett bugyijával meg 30x kell megkérni, hogy vegye le az ékszereit és tegye le a rohadt székre, ami egy méterre van tőle. Megfájdul a fejem az ilyen idiótáktól.
#38 végre születtek értelmes válaszok is.
Mai nap láttam pont,hogy egy szállodába takarítót kerestek.
Nagybetűkkel kiírva a fényképes szó.:)
És akkor sokan előadják,hogy ugyan,nem előítélet.Nem a francokat nem! Mikor még egy takarítónői álláshoz is fotót követelnek.
Hihetetlen milyen egy felszínes undorító világ ez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!