Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak én nem értek egyet a...

Csak én nem értek egyet a fényképes önéletrajzzal?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok és most szeretnék majd elhelyezkedni a diplomámmal.De kb minden álláshirdetésnél fényképes önéletrajzot kérnek,valaki még ki is emeli.Persze tudom,hogy általában pl hostess,recepciós álláshoz nézik a kinézetet,de azért az elég gáz,hogy már szinte mindenhol így van.Ez olyan mintha csak pofára menne az egész.És hiába jönnek itt a szimpátiával,mert azt úgyis csak egy személyes találkozón lehetne eldönteni.Egy fénykép nem árulja el,hogy dolgozom,terhelhető vagyok-e vagy kedves vagyok-e a kollégákkal.

Nagyon rosszul érzem magam emiatt,mert nincs jó külsőm,sőt,átlagon nagyon aluli,emiatt napok óta az van bennem,hogy a kinézetem alapján úgyis elfognak utasítani,és semmit sem fog számítani a tudásom és a képesítésem.

Nagyon inkorrektnek érzem ezt.

Vagy csak én vagyok így ezzel? 23/N

2021. szept. 28. 22:31
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
56%

így van, nem számít a külső

ha számítana nem lenne állásom

2021. szept. 29. 23:40
 22/52 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk úgy van, hogy ha valaki kihagy valamit a jelentkezésből, amit kértünk, azt meg se nézzük, mert annyit nem volt képes értelmezni, ami egy hirdetésben le volt írva, így nincs miről beszélni.

Ha képet kérünk, akkor ha valaki küld és csúnya, azt gondoljuk, hogy "hm, ő csúnya". Ha nem küld, akkor azt, hogy "hm, ez egy gyökér, aki olyan rohadt különlegesnek érzi magát, hogy nem bír egy szaros fényképet tenni az életrajza mellé". Szerintem az utóbbi rosszabb.

2021. szept. 30. 05:45
 23/52 anonim ***** válasza:
64%
22: a csúnyának tituláltat is behívjátok interjúra, ha amúgy minden másban megfelel vagy megy a kukába, mert nektek nem tetszik a kinézete?
2021. szept. 30. 08:42
 24/52 A kérdező kommentje:

#22 Szerintem egyformán sértő mundegyik.Ha kihagyja a tapasztalatait,előző munkahelyet,akkor azt mondom rendben,de hogy a fotó hiánya miatt megy a kukába..tehát hiába lenne tegyük fel orvos,építész,ügyvéd az illető és rendelkezne kellő ismeretekkel,be sem hívnád,mert nem tudod róla eldönteni milyen a külseje.

Az biztos,hogy ezek után soha nem fogok képet küldeni,és bízom benne egyszer nálunk is bejön a tiltó törvény.

Ilyen felszínes,jellemtelen emberekkel dolgozni sem tudnék úgysem,akik akárhogy,de kigúnyolják a másikat.

2021. szept. 30. 09:22
 25/52 anonim ***** válasza:
31%

Tiltó Törvény 🤡

Annyira gyűlölöm azokat, akik egy egyszerű kérésnek sem bírnak eleget tenni a hülye agybajos szorongásuk miatt. Munkahelyen is ez lesz, fel kell szólalnod egy meetingen és inkább kihúzod magad a feladat alól mert "gyaj dzsúgyavagyog ne dézzen zsengi"?

Nem dolgoznék egy ilyen emberrel, az fix.

Ha pedig tiltják a képet, akkor az lesz, hogy akire tudnak, rákeresnek a közösségi oldalakon, főleg ha egyedi a neve és azokat fogják előnyben részesíteni, akinek látják az arcát.

2021. szept. 30. 10:29
 26/52 anonim ***** válasza:
19%

Phaszkdi, akkora baromságokat írtot itt, hogy hihetetlen!

Ha így működne a világ, mint a kis fejetekben, akkor mindenhol csupa szép emberek dolgoznának csak! Röhej. :D

2021. szept. 30. 11:05
 27/52 anonim ***** válasza:
96%
Ott az interjú, ott aztán láthatják az embert teljes valójában. Nem kell előre előítéleteket gyártani, vagy azért nem behívni, mert pl. kövérnek látszik a képen vagy kopasz az illető. Ha meg küld valaki, az se biztos, hogy a legfrissebb, lehet olyan képet küld, ami régi, esetleg retusált, amiről fel se ismerik a jelentkezőt, mert jobban fest rajta, mint a valóság, az jobb?
2021. szept. 30. 11:10
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Fényképes önéletrajzbpont erre jó,m hogy aki nem szimpatikus, az el se jusson az interjúig.
2021. szept. 30. 14:31
 29/52 anonim ***** válasza:
73%

"de hogy a fotó hiánya miatt megy a kukába."

Nem a fotó hiánya miatt, hanem mert egy egyszerű, egymondatos kérést sem tud értelmezni. Úgy hogy akarna "orvos,építész,ügyvéd" lenni?

Ha valahol rondaság alapján válogatnak, ott úgyis kiszórnak az interjúról (és úgy gondolom ezzel jól jár a jelentkező, hisz ki akarna ilyen helyen dolgozni), nem ment meg a fotó titkolása.

Viszont csökkented az esélyeid, én spec. szívesebben hívnék be olyan jelentkezőt, akihez tudok egy arcot társítani. Nem vagyok HR-es, de a főnököm néha megosztja velünk az általa kiszemelt jelentkezők önéletrajzát, olyankor meg szoktam lesni őket közösségi médiában, főleg hogy ha már úgy áll hogy fel lesz véve. Egyszerűen emberközelibb, ha látom hogy kit várunk, nem csak egy adatsort ismerek róla.

2021. szept. 30. 15:00
 30/52 A kérdező kommentje:
Én fényképemet aztán keresgethetnék kedvükre.Sem facebookom,sem instám nincs,max a tablóképemet találnák még meg valahol,de annak is kevés az esélye.:D
2021. szept. 30. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!