Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diákmunkán egész óra előtt 5...

Diákmunkán egész óra előtt 5 perccel lelépek akkor kinéz a főnök? (Megvártam az időm.)

Figyelt kérdés
6 órában vagyok, mindegy mikor érkezem. 8:50-re érkeztem és 14:55-kor leléptem. Mintha a főnök kicsit furcsán nézett volna, de így is ráhúztam 5 percet, csak ugye azt nem látta. Kérdezném, hogy mit illik ilyen esetben?
2021. szept. 20. 10:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, egy gyárban, ahol 6-14 óra között van a műszak, a munkásbuszok sokszor fél 6 előtt odaérnek. A dolgozó bemegy, átöltözik, és odamegy fölvenni a munkát. És amennyivel előbb beért, az sehova sincs elszámolva. Maximum 6.00-ig nem állnak neki, beszélgetnek stb.
2021. szept. 20. 10:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha viszont nincs meghatározva, mikor érkezzél, akkor korrekt, ahogyan csinálod.
2021. szept. 20. 10:55
 13/15 A kérdező kommentje:
12: Ez volt a kérdés, köszönöm.
2021. szept. 20. 10:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a munkahelytől és a munka jellegétől függ, hogy probléma-e vagy sem.

Engem valószínűleg bosszantana, ha a háziorvosom hamarabb lépne le csak mert hamarabb beért a rendelőbe, műszakváltásoknál ugyancsak lehet gond, ügyfélszolgálaton az ügyfél panaszkodhat, ha nem éri el a céget, pedig az ügyfélfogadási időben még benne lenne. Ha a te munkád nem ilyen, egyrészt diákmelós vagy, másrészt, meg tudod ezt beszélni a főnökkel, ezt tudod tenni, ha látod, hogy valami nem oké, nem tudom, van-e beléptetőrendszer, ahol tudják ellenőrizni a munkaidőt.

Dolgoztam úgy iroda back officeban, hogy szigorúan kellett tartani a munkaidőt, mert nap végén pontosan zárták az épületet, ahol a cég irodát bérelt, nem lehetett késni.

Szerintem beszélj a főnökkel, hogy észrevetted, hogy gond van, és nem szeretnél problémát, menj elébe a problémának.

2021. szept. 20. 11:00
 15/15 anonim ***** válasza:
73%
Én ma pl 10 perccel előbb jöttem el. De van, hogy 15 perccel előbb is lelépek, sosem várom ki a munkaidő végét, mert pont leszarom. Ott vagyok 20-30 perccel előbb (mert csak így tudok beérni), kint meg nem fogok várni, hogy 9:00 legyen, úgyhogy bemegyek és onnan számítom a napi 2 órát, 10:50-kor legkésőbb eljövök a hivatalos 11:00 helyett, aki ebben az intervallumban ér be az irodában pedig bekaphatja, ne hagyja utolsó pillanatra a baját. Főnököm egy szót nem szól ugyanis nem ellenőrizget, felettesem meg korombeli fiatal, rugalmas, támogatja az előbb elmenő szándékom. Munkahely szigorúságától függ, hogy hogyan bánnak a diákokkal. Nálunk örülnek, hogy egyáltalán bejövök, ugyanis nem találnak helyettem mást havi bruttó 40 ezer forintért, senki nem vállalná el ennyi pénzért a hétfőtől péntekig minden napos bejárást 2 órákra.
2021. szept. 20. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!