Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek nagy része miért szarik bele a munkába?

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat a hangnemért, viszont szeretnék tanácsokat illetve saját tapasztalatokat hallani / gyűjteni arról, hogy vajon az ország más részén, más munkakörein belül is hasonló-e a munkamorál, mint amit én diákmunkásként megtapasztaltam.

Egy vidéki kisvárosban dolgozom kisegítő takarítóként egy turisztikai helyen, ahol a takarító / karbantartó személyzet fele "állandósként" van foglakoztatva, a másik része pedig a közmunkaprogram által van kiközvetítve ide. Azt tapasztaltam mindkét típus részéről, hogy magasról szarnak az egész munkára. Reggel 8-tól lenne a munkaidő, de nálunk fél 9-ig kávé szünet meg traccsparti az éppen aktuális magánéleti / munkahelyi témákról, pl. hogy mennyire szemétláda a főnökség. Aztán fél 9 / 8.45 után nekiindulunk kitakarítani az intézmény egy külön részét, aminek a java része abból áll, hogy nekünk kiosztják parancsba, hogy mit kell felmosni, fertőtleníteni, ők meg csak megkérdezik hogy pl. "WC papírt megnézted a mosdókban?" Nagyjából az a helyzet, hogy mi hárman diákmunkásként dolgozunk, ők meg elbolyonganak meg elcigizgetnek, közben folyamatosan parancsolgatnak vagy panaszkodnak, hogy mennyit kell dolgozniuk / fáj valamelyijük / egyéb.

Normálisan akkor látom őket dolgozni, ha a vezetőségből lejönnek hozzánk az irodából szétnézni, olyankor viszont kapkodnak, elfelejtenek dolgokat amikért plusz köröket kell tenni a takarító szertárba, csak emiatt elmegy legalább 10-15 perc.

2021. aug. 20. 01:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert valahol már nincs értelme normálisan gürizni.
2021. aug. 20. 19:41
 22/26 anonim ***** válasza:

Ezek az emberek ebből a pénzből élnek, látják el a családjukat, nem zsebpénznek keresik. Te elhiszem, hogy buliként felfogod, mert otthon úgyse kell beszálnod semmibe, és zsebpénznek/költőpénznek elég ez a pénz.

De ami még az igazsághoz hozzátartozik, hogy ne a takarítói munkakörből akard leszűrni a magyar munkamorált..:D

2021. aug. 21. 08:06
 23/26 anonim ***** válasza:
Irodán is ugyanezt tapasztaltam, nem értem, hogy miért fröcsög a sok proli itt.
2021. aug. 21. 15:44
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Jelen pillanatban nem szabadna 300 netto fizetésnél kevesebbet adni, semmilyen 8 orás munkáért. 300 netto lenne az a fizetés amiért már meglehetne követelni a tiszteséges munkát, mert ebbe már belefér a lakhatás, megélhetés.
2021. aug. 21. 20:38
 25/26 anonim ***** válasza:
300 ezer netto akart lenni. :))
2021. aug. 22. 00:26
 26/26 anonim ***** válasza:
24- nél a pont!
2021. aug. 22. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!