Magyarországon az emberek nagy része miért szarik bele a munkába?
Előre is bocsánat a hangnemért, viszont szeretnék tanácsokat illetve saját tapasztalatokat hallani / gyűjteni arról, hogy vajon az ország más részén, más munkakörein belül is hasonló-e a munkamorál, mint amit én diákmunkásként megtapasztaltam.
Egy vidéki kisvárosban dolgozom kisegítő takarítóként egy turisztikai helyen, ahol a takarító / karbantartó személyzet fele "állandósként" van foglakoztatva, a másik része pedig a közmunkaprogram által van kiközvetítve ide. Azt tapasztaltam mindkét típus részéről, hogy magasról szarnak az egész munkára. Reggel 8-tól lenne a munkaidő, de nálunk fél 9-ig kávé szünet meg traccsparti az éppen aktuális magánéleti / munkahelyi témákról, pl. hogy mennyire szemétláda a főnökség. Aztán fél 9 / 8.45 után nekiindulunk kitakarítani az intézmény egy külön részét, aminek a java része abból áll, hogy nekünk kiosztják parancsba, hogy mit kell felmosni, fertőtleníteni, ők meg csak megkérdezik hogy pl. "WC papírt megnézted a mosdókban?" Nagyjából az a helyzet, hogy mi hárman diákmunkásként dolgozunk, ők meg elbolyonganak meg elcigizgetnek, közben folyamatosan parancsolgatnak vagy panaszkodnak, hogy mennyit kell dolgozniuk / fáj valamelyijük / egyéb.
Normálisan akkor látom őket dolgozni, ha a vezetőségből lejönnek hozzánk az irodából szétnézni, olyankor viszont kapkodnak, elfelejtenek dolgokat amikért plusz köröket kell tenni a takarító szertárba, csak emiatt elmegy legalább 10-15 perc.
"miért nem megy el valamilyen jobban fizető, szaktudást nem igénylő munkahelyre dolgozni? (gyár, bolti eladó, trafikos, stb)"
Szerintem itt lehet a kutya elásva. Akik dolgoznának takarítóként normálisan, azok nem akarak ennyiért gürizni. Így aztán az alacsony munkamorállal rendelkezők maradnak, akik nem akarnak (esetleg nem is tudnak) sokat dolgozni, míg az általad említett helyeken bele kéne húzniuk.
Felteszem,ha nyáron ezzel foglalod le magad,akkor még diák vagy:)
Majd nézd vissza 5-10 év múlva,ezt a kérdésedet!:)
Lefoglalni magát,hát ez jó:)
Kérdező,van,aki nem szeret sok pénzért se dolgozni,de kevés pénzért ugyan ki szeret?:)
Mindenki azt kapja, amiért fizet.
Szarért-hugyért nem elvárható, hogy az emberek katonás kötelességtudattal dolgozzanak.
Ugye ha wishről rendelsz egy táskát 300ft-ért akkor hülye vagy, ha Balenciaga minőséget vársz.
Majd akkor tedd fel a kérdést, ha önállósodsz, rendes munkád lesz.
Ja meg ne anyuci, apuci fizessen, hanem sajat penzedbol.
Nem lesz könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!