Magyarországon az emberek nagy része miért szarik bele a munkába?
Előre is bocsánat a hangnemért, viszont szeretnék tanácsokat illetve saját tapasztalatokat hallani / gyűjteni arról, hogy vajon az ország más részén, más munkakörein belül is hasonló-e a munkamorál, mint amit én diákmunkásként megtapasztaltam.
Egy vidéki kisvárosban dolgozom kisegítő takarítóként egy turisztikai helyen, ahol a takarító / karbantartó személyzet fele "állandósként" van foglakoztatva, a másik része pedig a közmunkaprogram által van kiközvetítve ide. Azt tapasztaltam mindkét típus részéről, hogy magasról szarnak az egész munkára. Reggel 8-tól lenne a munkaidő, de nálunk fél 9-ig kávé szünet meg traccsparti az éppen aktuális magánéleti / munkahelyi témákról, pl. hogy mennyire szemétláda a főnökség. Aztán fél 9 / 8.45 után nekiindulunk kitakarítani az intézmény egy külön részét, aminek a java része abból áll, hogy nekünk kiosztják parancsba, hogy mit kell felmosni, fertőtleníteni, ők meg csak megkérdezik hogy pl. "WC papírt megnézted a mosdókban?" Nagyjából az a helyzet, hogy mi hárman diákmunkásként dolgozunk, ők meg elbolyonganak meg elcigizgetnek, közben folyamatosan parancsolgatnak vagy panaszkodnak, hogy mennyit kell dolgozniuk / fáj valamelyijük / egyéb.
Normálisan akkor látom őket dolgozni, ha a vezetőségből lejönnek hozzánk az irodából szétnézni, olyankor viszont kapkodnak, elfelejtenek dolgokat amikért plusz köröket kell tenni a takarító szertárba, csak emiatt elmegy legalább 10-15 perc.
Én tudnék neked privátban írni kérdező, ha gondolod.
Szerintem MI KETTEN nagyon megértenénk egymást. Kezdem egyre jobban kedvelni a pályakezdő korosztályt...
Ui: ha bő 25 évvel ezelőtt lett volna ilyen jellegű szociális média mint most, én sem itt tartanék, ahol...
Nettó 70?😂 Annyiért én is szarnék bele magasról. Akkor is szartam bele, mikor a szakmám átlagbérének felét kerestem és másfél év igyekezet után sem volt hajlandó senki velem leülni és értékelni az addigi fejlődésem, legalább egy inflációt követő fizuemeléssel. Akkor csak tessék, olcsó húsnak híg a leve, engem akartak kihasználni, de mivel az ezt követő másfél évben semmit sem dolgoztam szinte, én tettem ezt velük (miközben tanultam inkább munka helyett és az új helyem kerestem).
Majd ha nem lenne senki akkora szajha, hogy ilyen bérekért felemeli a kisujját egyáltalán, akkor nem itt tartanánk.
Fel kellene fogni agyilag, hogy az, mikor emberek egymásra flexelnek, hogy kinek szarabb a bére és ki szenved jobban x műszakban y óra munkával, nem normális dolog és én qrvára nem lennék rá büszke.
Ilyen hozzáállásal vagy jó nagy birka sztahanovista leszel, vagy egy-két év múlva, mikor otthon is lesz dolgok, plusz a család kprül, akkor majd rájössz, miért nem volt ezeknek kedvük minden másodpercet becsületesen ledolgozni.
Ezt mellesleg azért engedhetik meg maguknak, mert ott van a diák, akit lehet csicskáztatni.
A munkába meg konkrétan azért is szarnak bele, mert nincsenek megfizetve, sem megbecsülve. Nem várhatod , hogy minimális fizetésért maximális munkát végezzenek!
Más munkakörökben is ez van. A dolgozót jó bérrel, szép szóval lehet inspirálni, minden más hiábavaló. Aljas dolog fejőstehénnek nézni a dolgozót és elvárni, hogy alamizsnáért tökéletes munkát végezzen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!