Köteles elengedni szabadságra a főnök?
Figyelt kérdés
Körülbelül 2 3 hónapja szóltunk a főnökünknek hig, hogy augusztus 18 szerda és csütörtök valamint augusztus 23 szabadságra szeretnénk menni.
Van is még bőven napunk, ezt be is írta a naptárba, láttam, előttem írta be és rá is bólintott.
Az ország másik felébe mennénk amúgy.
Erre ma szól, hogy jövő héten hétfőn be kellene jönnünk, mert kevés az ember.
Megtagadhatjuk?
Ezt olvastam erről.
A Munka Törvénykönyve előírja, hogy legalább a szabadság kezdete előtt 15 nappal jeleznünk kell az igényt, hogy szabadságra mennénk.
Ez azonban igaz a munkáltatóra is, ő is köteles 15 nappal korábban jelezni, hogy mikor ad ki szabadságot.
Ha nem szól, nem is tudjuk???
2021. aug. 17. 12:36
11/12 anonim válasza:
#9: Ez semmi. Hivatalos nyoma, bizonyíthatóan, hogy te jelezted időben, írásban. Levél, e-mail.
12/12 A kérdező kommentje:
Nálunk nem egészen így van.
2021. aug. 18. 16:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!