Biztos munkahely vagy vàltàs egy jobb remènyèben? Tapasztaltabb felnőttek (akik esetleg megjàrtak màr több munkahelyet) sikerült olyat találnotok amire azt mondjàtok hogy jò szìvvel jàrtok be? Nem halálra stresszelve magatokat pl a kollègàk miatt?
Èn most szeretnék egy másik szakmàt kitanulni ès a mostani munkahelyemnél rugalmas a beosztás és a szabi (ìgy jutna időm a tanulásra) , de màr nem tesz boldoggá amit csinàlok.
Volt màr valaki hasonlò cipőben?
Ha nem érzed azt, hogy jó szívvel tudnád csinálni éveken át, akkor váltani kell.
Az első szakmámban el sem helyezkedtem az elején. Egy biztosnak tűnő, de keveset fizető állást vállaltam évekig. Azután a pénz miatt váltogattam a munkákat évekig. Azután visszatértem az eredeti szakmámhoz, tapasztalat nélkül, csak a papír volt a kezemben. Rájöttem, hogy ez való az egyéniségemhez. Igaz, hogy másodállás is kell mellé, mert alacsony a bérezés, de sokért nem adnám ezt az állást.
Én is Budapesten vagyok, és igen, sikerült találni olyat, ahol nincs stressz és szerettem bejárni, jó főnök, jó csapat, rugalmas munkaidő.. 4,5 évig voltam ott.
Ez mind tőled függ, neked mi a fontosabb. Én váltottam így is, mert keveseltem a fizut, belefásultam/beleuntam kicsit, hogy ugyanazok a problémák vannak évek óta, és nem láttam a cégben a jövőbeli terveihez igazítva, hogyan tudok beleilleni. A munkám túlságoan egysíkúnak éreztem már, hiányzott a motiváció és a célok.
Szembejött egy szakmai előrelépésnek számító lehetőség, ráadásul nem kevéssel jobb pénzért (!), ezért váltottam. Nos, én ezt a váltás megbántam, mert tiszta szívből utáltam már a végére.. :D Így ott hagytam. Én nem maradok éveket egy helyen sem, ha tudom hogy nem illik hozzám, nem érzem jól magam, ez meg ledarált agyilag, lelkileg.
Jelenleg olyan helyzetben vagyok, ahol ez a váltás nagyon jó fordulatot is hozhat és megtalálhatom a számításaim. Jelenleg nehéz napjaim vannak, mert nagyon válogatós vagyok munkahely terén: hosszú távra tervezek én is, de ehhez olyan munkahely is kell, ami megbecsül, nem kizsigerel, nem megy rá a stressz az egészségemre.
Én azt mondom, ha váltani akarsz, akkor fejben el kell fogadni, hogy az új munkahely belül lehet rosszabb lesz... Én is tudtam, és sajnos nálam így is történt. De! Nem csak egy jó munkahely van, Pesten valóban azért több a lehetőség, én volt kollégám is újra talált olyat ahol szeret dolgozni, jófej a csapat.. Én is azért nem aggódom, mert meg fogom találni a helyem, ha nem a váltás volt a jó, akkor a következő. Én nem ragadok le rossz helyen, de bizony az lelkileg attól megvisel. De megteszem magamért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!