Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akinek van szabadideje munka...

Akinek van szabadideje munka mellett, az hogyan csinálja?

Figyelt kérdés

5 éve dolgozom és magamon is, máson is azt látom, hogy lényegében a munka mellett semmire sincs idő. Akik gyerekesek, konkrétan úgy szoktak panaszkodni, mint a vízfolyás és meg is értem őket.

Jelenleg tanulok, de ugyebár nyári szünet van.

Felkelek reggel, mostanában nálam is relatív gyors készülődés, a reggelit már bent a gép előtt szoktam megenni. Az út bicajjal 40 perc plusz zuhany, tömegközlekedés átlag 50-55 perc.

Beérek 9 körül, rugalmas munkaidőnk van. Ha 9-re értem be, 17:40-ig kell bent lenni (hogy nullára jöjjön ki az ember), de egyfelől gyakori a túlóra, másfelől a suli mínuszát nyáron tudom elégetni. Tehát átlag 18-ig bent vagyok.

Hazaérek 19-re vagy 19 előtt pár perccel.

Kis házimunka. Ha bicajoztam, sokszor hátizomra, karra edzek kicsit, ha tömegközlekedtem, akkor olykor komplexebben edzek. Előkészületek másnapra, vacsorakészítés.

Mire leülök, 20:30-21:00 van. Ekkor eszem meg a vacsorát és annyira kimerült vagyok lelkileg, idegileg, hogy össze-vissza szörfölök csak a neten, esetleg háttérzajnak megy egy nagyon színvonaltalan magyar sorozat manapság. Hobbim lenne a rajzolás, színezés, horgolás, de ezekre semmi erőm.

Home office-os napokon nem 2-2,5 órával, hanem csak 1 órával kevesebbet alszom az igényemnél. Általában home office-os napokon megyek uszodába, többek között mert közelebb van hazulról a kedvenc uszodám.

Emberekkel általában hétvégente találkozom és akkor igyekszem élményeket szerezni, nem minden hétvégén, mert az leszívna, de sokszor.

Emellett a lakás szalad, sokszor a szárítóról öltözködöm, a robotporszívó takarít, de ennyi. Online vásárolok, ritkán főzök, pedig egészségügyi okokból nem ártana.

A sulit eddig a távoktatás miatt bírtam valamennyire, multitasking, nem olyan fontos órák ellógása, igen némi csalás és elmondhatatlanul sok sírás, idegeskedés, depressziós hangulat...

A nyárra jellemző időhiányomat pedig tökátlagosnak érzem. A szomszédaim ha megállítanak, már előre tudom, hogy arról lesz szó, hogy éjfélig a dolgaikat csinálják, ahogy gyerekes keresztanyámból is csak dől a panasz, hogy regényt olvasni sincs ideje esténként, volt kollégám pedig lefekvés után hallgatott hangoskönyvet, mert akkor tudott rá időt szakítani.

HOGYAN csinálja az, akinek van ideje a dolgokra?

2021. aug. 6. 19:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
38%
Egyszer ájulj el alacsony vérnyomás miatt, akkor majd meggondolod, hogy túlzás-e a 4 kávé... Gondolom nem hiszed el, hogy valakinek olyan alacsony a vérnyomása, hogy műtét előtt alig merték elaltatni vagy errorozott a digitális mérő...
2021. aug. 6. 21:37
 22/31 A kérdező kommentje:

Ez akkor viszont valami betegség, nem? :( Pajzsmirigyed rendben?

Akinek nincs erre irányuló betegsége, annak igenis túlzás ennyi kávé.

2021. aug. 6. 21:45
 23/31 Metionin ***** válasza:
94%

12. Én se szeretem a korán kelést de home office van 2 éve és így elég 6-kor kelnem. Igazából ha muszáj, fel bírok kelni, a rutinfeladatokat teszem az első 2 órára, amihez nem kell sokat gondolkodni :D Simán elvagyok 7 óra alvással, de nem mindegy, hogy mikor alszom azt le. Hiába feküdnék le este 9-kor ha kelni kellene 4-kor, nem megy, próbáltam anno. Este 11 körül tudok elaludni leghamarabb.

Amikor tanulást kell munka mellett csinálni, az szerintem teljesen más tészta, azt is toltam 8 éven át és akkor tényleg nem igazán volt szabadidőm.

2021. aug. 6. 21:48
 24/31 A kérdező kommentje:

Metionin

8 éven át tanultál és dolgoztál párhuzamosan? Én 5-nél tartok (anno az első alapszakot nem számítom ide, akkor csak tanultam, tengernyi időm volt, sohase lesz ismét annyi), de már nem bírom. El is határoztam, hogy az egészségem már fontosabb lesz a félévnél, sportolok, tartom a diétát, aztán sikerül, amennyi tárgy sikerül.

De Neked elismerésem! Alapvetően évek óta olvaslak, tehát azt tudom, hogy nem volt könnyű neked.

Nekem alapvetően a leginkább a korán kelés a horror.

Ha például 6-kor kell kelni, azt egyszer könnyen viselem. Napokon keresztül horror. Függetlenül attól, mikor feküdtem le, mikor aludtam el, 8 órát aludtam vagy 4-et. Ébredés után fél órán át tuti nem bírnék felkelni és 1-2 órán át félálomban vagyok kábé.

Ha 8-kor kell kelni, akkor szinte akkor is könnyen kelek, ha 4 órát aludtam.

Meg van az is, hogy ha 6-7 órákat alszom hétközben, akkor garantált a hétvégi délelőttbe nyúló hosszú alvás, akár mindkettő nap.

Mi alapvetően visszatértünk az irodába, heti kb 2 nap H.O.-val.

2021. aug. 6. 22:02
 25/31 Metionin ***** válasza:
96%

24. Igen, 19 évesen kezdtem és 8 évig jártam egyetemre, mert 2 mesterszakot csináltam. Csak dolgozni kellett, mert az ösztöndíj semmire sem volt elég. Viszont most látom, hogy megérte.

Gimis koromban 5-kor keltem, egyetem alatt meg volt egy félév, amikor 4-kor kellett, mert csak délelőttös műszakokat tudtam vállalni. Na az maga volt a zombiapokalipszis. A 6-os keléssel már elvagyok teljesen.

Nekem maradt a H.O., ősztől kellene visszamenni de munkahelyet váltok és az megint full H.O. Itt most mákom van, mert a balett-terem ahova járok is csak 5 perc séta, szinte semmi időm nem megy el utazással, max a bolt de az is 15 perc biciklivel.

2021. aug. 6. 22:10
 26/31 anonim ***** válasza:

Én pontosan emiatt léptem ki az alkalmazottiból most, és lettem szabadúszó most.

Hátköznap orrbaszájba darálás megállás nélkül, túlórák (fizetetlen) és túlhajszolás, lefáradtam nap végére szellemileg mint az állat.. Volt, h hétvégén is kellett dolgoznom, hogy ne maradjak le a határidők miatt ( fizetetlen).. 8 órába lehetetlen volt megfelelni az elvárásoknak, mert nap közben ezer felé kellett szakadjál mindenki kedvéért, azt sm tudtam hol a fejem sokszor. Utáltam már a végére.

Nem tudtam rendesen kikapcsolni sem, sokszor csak zombi voltam. Nekem is van eü problémám, de főzni sem volt időm.. Vissza is romlott pár hónap alatt sajnos az állapotom, mert nem tudtam tartani az életmódot, amit kellene. :( Egy sz*r mókuskerékbe éreztem magam, ahol csak rotálódok szünet nélkül (!!) egyik feladatról és meetingről a másikra, miközben elk kell viselnem az elviselhetetlen hisztis kolléganőt, azokat is akikcsak lőcsölik rád a munkát, a frusztrációt, és mindenkinek bejövő x kérését amivel haladni akar.

Most minden nap újra eljárok futni nap közben. Bármikor el tudok menni sétálni, leugrani akárhova. Vagy csak pihenni, ha épp nincs kedvem épp még megcsinálni valamit, akkor majd később csinálom meg. Van, hogy 14-kor kezdek neki a munkának és 21-ig nyomom. El tudok menni postára intézni az ügyeimet amikor akarok.

Dolgozhatok kényelmesen itthonról, nem kell egy zárt dobozban lennem egész nap és szabad tárgyalókat vadásznom a beszűrődő open office zajok miatt..

Itthon vagyok a kisállatommal, nyugiban, kényelmesen. Sokkal szabadabban. Tejesen más érzés. ÉS végre van időm mindenre, amire szeretném: takarítás, főzés, pihenés, sport. Kiülni a Dunapartra, etc. :)

2021. aug. 7. 10:05
 27/31 anonim ***** válasza:

Nálam minden közel van egymáshoz.

Lakás, munkahely, szórakozás, dunapart és sportolás ahogy kilépek az ajtón 10-15 percre vannak egymástól.

Alvás igényem is elég kevés olyan napi 6 óra. Amikor felkel a nap én már kinn vagyok futni. Ébresztőt nem használok, mindig magamtól felébredek amikor elkezd világosodni.

2021. aug. 7. 20:23
 28/31 anonim ***** válasza:
Mindig vicces amikor leírok tényeket arról, hogy akár nekem, akár munkatársaimnak mire van időnk, és lepontozást kapok... :D
2021. aug. 7. 20:25
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Amíg be kellett járni, én is kiégés közelében voltam. Most szerencsére mésfél éve home office, de közeleg a vége (ha minden igaz, heti 3 napot fogunk bejárni). Elég szarul hangzik, mert nem csak a közlekedés visz el időt, hanem a készülődés, indulás előtt fél-egy órával kelni kell, HO-ban meg felkelek és már indítom is a gépet. Szóval ez jó 2,5-3 óra naponta.

Jelenleg levelezőn tanulok (vagyis most nyáron nem), a munkahelyem ezt elég jól tolerálja, de szerintem azzal tisztában kell lennünk, hogy ez bizony a szabadidő rovására megy, ezt nem lehet megúszni. Azt tudod csinálni, hogy átkéred magad 6 vagy 7 órásba, amíg folynak a tanulmányaid.

2021. aug. 7. 22:09
 30/31 A kérdező kommentje:

29

Nekem az előző munkahelyemen 2020 augusztus elejétől október legvégéig heti 5 nap be kellett járnom és oda is kétszer 1 óra volt az utazás. A mostanin június elejétől járunk be ismét, itt szerencsére kaptunk némi home office-t..

Nem tudom átkérni magam 6 órába, mert annyi pénzből nem jövök ki. 5 éve dolgozom, anno nettó 133 ezerrel kezdtem, a 200 ezret csak 2020-ban lépte át, de előtte voltam munkanélküli is (szintén tanulás miatt lényegében). Közben pedig voltak fizetős sulik és egyéb nagy kiadások is.

6 órában kb 200-at kapnék most is, nem engedhetem meg magamnak. Nincs, aki segítsen addig.

Viszont a suli már a huszadik szempont, az egészségem után kullog valahol.

A levelezői lehet, hogy bizonyos szempontból jobb, mint az esti, bár nem vagyok meggyőződve róla, ezért is nem mentem át tavaly.

2021. aug. 8. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!