Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek mennyi szabadideje van...

Kinek mennyi szabadideje van egyetem mellett?

Figyelt kérdés
Milyen sűrűn kell bejárni, emellett mennyi időt vesz el a tanulás? Mire van időtök egyetem mellett, és miről kellett esetleg lemondanotok?

2021. jan. 2. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én BTK-s nyelvszakos vagyok, nálam ez pl. félévtől is függ. Az eleje lazább volt, de az utóbbi félévekben már semmi szabadidőm nem volt. Az elején még picit több tárgyam volt (14 körül) és hétfőtől péntekig minden nap volt legalább 1 órám, de azok között több volt az egyszerűbb alapozó tárgy és több előadásom is volt (amikre a szorgalmi időszakban nem készültem, csak bejártam és jegyzeteltem, majd a vizsgaidőszakban kezdtem el készülni a vizsgákra). Ha volt mondjuk év közben zh, akkor arra felkészültem és ezekkel lehetett akár megajánlott jegyet is szerezni (ami kiváltotta a vizsgát). Volt pár szemináriumom is, de ezek így kellemesen elfértek az előadások mellett és volt időm foglalkozni velük. Én komolyan vettem és bejártam az összes órámra, illetve mindig időben nekiláttam és megcsináltam a feladatokat, beadandókat, olvastam stb., de még így is szabadok voltak a hétvégéim és azért néha hétköznap délutánonként is belefért egy-egy pihenős délután (ilyenkor pl. találkoztam a barátaimmal, sorozatot néztem, hobbimmal foglalkoztam, sportoltam, mikor mihez volt kedvem). Viszont az utolsó évemre már ez nagyon nem működött. Kevesebb órám volt (5-6), de az összes irodalom szeminárium. Ezekben az volt a rossz, hogy óráról órára kellett készülni (pl. több száz oldalas könyveket olvasni, elemzéseket és egyéb beadandókat írni, prezentációkat készülni, zh-t írni) és ezek mellé még bejött a szakdolgozat is, amihez szintén tartozott még egy szakdolgozat írós óra is (amire tulajdonképpen hétről hétre a szakdolgozatot kellett írni, sok irodalmat is kellett olvasni hozzá). Ez borzalmas volt, mert tulajdonképpen semmi időm nem maradt magamra, mert mindig kellett csinálni valamit. Ha esetleg véletlenül maradt is, akkor pedig már túl fáradt voltam hozzá. A vizsgaidőszak nyilván így jó volt, mert nem voltak vizsgáim. Viszont a szorgalmi időszakban nagyon megszenvedtem.
2021. jan. 3. 02:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Programtervezőről írok. Harmadik félévemet taposom és hát sz*rni nincs időm nagyjából. Projektek, beadandók minden héten zh szinte az összes tárgyamból, amik így néznek ki: Kalkulus 2, Adatbázisok, Algoritmusok, Rendszerfejlesztés, programozás 2, statisztika, Közelítő és szimbolikus számítások és 2 töltelék tárgy. Ha ezekről nem tudod mik akkor örülj és ne is akarj még csak hallani se róluk.

Szorgalmi időszakban csak pénteken jártam el a haverokkal inni de oda is már csak azért mert baz*meg valamit csak csináljak már tanuláson kívül. Ha véletlen a végére érnék az egyetemi dolgoknak, akkor jöhet a hobbiprogramozás ami úgyszint napi 3-6 óra. Nekem már 1 éve nem kell bejárni mert online oktatás van ami talán annyiból jobb, hogy megúszom az utazással eltöltött időt de legalább szarabb a tanítás.A vizsgaidőszak egy fokkal jobb mert a tárgyaim feléből csak a kettesre megyek mert másképp esélytelen nem megbukni.

Egyetem előtt nagy gamer voltam (napi 6 óra is) mostanra már 1 játék sincs a gépemen mivel nincs rá idő :D

Ha esetleg ilyen irányba nézelődsz akkor sok szerencsét előre is.

2021. jan. 4. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
utolsó, csak nem SZTE?
2021. jan. 4. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Talált süllyedt :D
2021. jan. 4. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Sorstárs 🤣🤣🙌
2021. jan. 4. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Én mondjuk mérnökinfón vagyok, de részvétem a köszi, meg a prog2 miatt😅. A köszi tén is megpróbáltam, de a tanárúr (finoman fogalmazok), bénázgatása után leadtam, nem volt kedvem abból is bukni, a prog2 vizsga meg hírhedten katasztrófa. Sok vizsgád van még? Amúgy kitartás! 🤞😀
2021. jan. 4. 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:
97%
Amikor egyetemista voltam, minden reggel elmentem futni, és minden este karate edzésre, ezen kívül volt mindig csajom, vele töltöttem a maradék kis időt, amúgy meg tanultam. A válasz: nulla szabadidőm maradt. A végén már nem is hiányzott.
2021. jan. 5. 10:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!