Felelősségre vonható e azért egy kolléga, mert a szabadsága ideje alatt teljesen mellőzte a munkahelyét?
:DDDDDD
Szabadság, nem készenléti tartalékidő :D
Csak akkor ha szerződése szerint készenlétben kell állnia.
Nálunk próbálkoznak, hogy dolgozzunk szabadság alatt is, többiek bele szoktak menni, én nem.
Szabadság alatt direkt bennhagyok minden céges eszközt a telephelyen.
Az attól függ, mi volt megbeszélve, vagy mi van a szerződésében. A telefont felvehette volna szerintem, nyilván van az az eset, amikor erre szükség van. Lehet hogy csak annyi a kérdés, hogy pl hova tette a kulcsot.
Én mondjuk személy szerint jobban örülök, ha felhívnak és két percben megbeszéljük, mintha az én ügyfeleimmel kapcsolatban basznak el valamit mert nem tudják. De ez a munkaköröm sajátossága.
Miért lenne felelősségre vonható? A szabadságom alatt nekem is mindig ki van kapcsolva a céges telefonom (bezony, 2 hétig) és hülye lennék a céges maileket olvasgatni a tengerparton.
Van az a pénz, amiért a szabadságom alatt is ránézek napi 1x-2x a telefonra vagy a laptopra, de azt baromira meg kellene fizetni.
Az előző munkahelyemen 05\17 óráig tartott minden nap a műszak. Én 17:00-kor kikapcsoltam a cégest, legközelebb csak másnap reggel 5kor nyomtam vissza.
Ha valamelyik kolléga akart valamit akkor felhívott a priváton, vagy írt messengeren (nagyon ritkán fordult elő hogy kolléga még akart valamit öt után).
Az ügyfelek viszont nagyon durván nyomatták, ezért is kapcsoltam ki. Volt, hogy 05 órakor 5 db nem fogadott hívást mutatott a telefon, ilyen este 21, 22, 23 óra körül hívtak még.
Ki az a barom, aki ilyen későn bárkit is felhív?? Nem szerelő vagyok egyébként, úgyhogy megáll az eszem...
Egy másik kollégám viszont még éjszaka is reagált az ügyfelek hívására. Na ő se volt teljesen 100-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!