Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes leragadni egy biztos...

Érdemes leragadni egy biztos munkahelyen egy életen át, vagy jó mást is kipróbálni?

Figyelt kérdés
2021. júl. 20. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lelkialkattól és a körülményektől (lakhatás, család) is függ.
2021. júl. 20. 19:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
nem érdemes.. munkahelyre a fizetésért járunk.. ha van jobb, akkor menni kell.
2021. júl. 20. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi az a munkahely...
2021. júl. 20. 19:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenkinek egyéni döntés, sok tényezőtől függ. Pénz, család, lakhely, célok, mennyire élvezed az adott munkát, egészségre káros-e, számít-e a testi-lelki egészséged, milyen környezet, mennyire van távol, milyen lehetőségeid vannak és még lehetne ezer dolgot sorolni.
2021. júl. 20. 20:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfelel vagy nincs jobb, akkor igen. A számlákat fizetni kell valamiből.

Én már sok munkahelyet megjártam, válságban voltam pályakezdő, nem volt egy munkahely sem életbiztosítás, mindenhol nagy volt a fluktuáció. A leghosszabb idő egy munkahelyen eddig 4 és fél év volt, és nekik távmunkában azóta is bedolgozok lassan 5 éve, mert volt egy olyan tudásom, amit nem tudtak másképp pótolni, nekem szakmámba vág, az akkori munkám többi részét meg átszervezték cégen belül. Sokáig nem tudtam amúgy kifejezetten szakmában elhelyezkedni, de valamit dolgozni kellett, most 3 és fél éve dolgozom a szakmámban úgy, hogy ez a hivatalos munkaköröm is. A céggel nem vagyok kibékülve, túlságosan bürokratikus szervezet annak minden folyamatbeli hátrányával, és a szakmabeli átlagbértől is le vagyunk maradva, de egyelőre nem tudok máshova elmenni, ami jobb lenne, rosszabbat bármikor találnék. Nem vagyok elzárkózva jobb lehetőségektől, de igazából az sem baj, ha ez megmarad főállásnak és mellette B tervként fusizok. Meglátjuk, mit hoz az élet. Bizonytalanra vagy rosszabbra biztos, hogy nem váltok.

2021. júl. 20. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
#5 Míg nem voltál a szakmádban, miket dolgoztál? Nekem is kicsit most ez a helyzetem, valamit kell találnom míg nem tudok benne elhelyezkedni, viszont ahhoz még kell egy kis idő.
2021. júl. 20. 20:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá affinitásod, energiád, tudásod, merszed, akkor más helyen is érdemes keresni, kipróbálni magát az embernek.
2021. júl. 20. 20:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig mérlegelni kell, hogy más munka az hol lenne, más város akkor esetleg költözni kell. Mennyivel több pénzért stb.

Az is benne van a pakliban, hogy két szék közé esik az ember, mert az új munkahelyen vagy te mondasz fel próbaidő alatt vagy elküldenek.

Én mindig azt szoktam mondani, hogy ha a jelenlegi munkahellyel nincs nagy baj csak a pénzt kevesled akkor (munkahely függő) de érdemes beszélni a főnökkel, hogy néztél más munkahelyet ahol többet adnának. Lehet tud valamennyit emelni a fizun ha jó dolgozó vagy.

Nekem már 2 helyen bejött ez, hogy mondjuk az új helyen adtak volna 50-el többet, jelenlegi helyen meg emeltek 30-at így nem mentem.

De olyan is volt aki azt mondta, hogy nem tud pénzt adni egy Ft-al se inkább mondjak fel. Mikor meg eljöttem utána rá egy hétre könyörgött, hogy többet is ad csak menjek vissza. Nem mentem.

2021. júl. 20. 22:11
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van olyan hely ami számodra előnyösebb mert többet fizet vagy érdekesebb vagy nagyobb lenne a megbecsülésed akkor érdemes váltani de csak akkor ha biztos hogy összejön, ha kis kétely is felmerül vele kapcsolatban akkor viszont nem, mert egy munkahelyet elbasznál a bizonytalanért
2021. júl. 21. 03:23
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hát most belevágtam, a munka jónak és biztosnak tűnik, magammal szemben van kétségem, de remélem meg tudom oldani.

Annyiból örülök neki, mert ez volt az első munkahelyem, szerintem azt gondolta mindenki, hogy úgy sem merek eljönni és ez a fizetésemen is látszott. Minimális különbség volt egy új, akár nem is szakmabeli dolgozó és az 9 éves ott töltött időm közt. Számszerűen 20 ezer forint, ez azért bánt, most meg emelnének még 80-100 ezret is, akkor eddig csak kihasználtak?

2021. júl. 21. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!