Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki nem szereti a munkahelyét,...

Aki nem szereti a munkahelyét, azt leginkább mi tartja vissza attól, hogy váltson?

Figyelt kérdés
Két nehezítő tényezőt mondanék, az életkor (nyilván 50+ évesen már nehezebben ugrál az ember), illetve, ha a másik munkahely nagyon messze van, ezek erős befolyást jelentenek. De ha ezek közül egyik sem, akkor miért nehéz a váltás? Azért, mert az új az bizonytalan és nehéz a mostani rosszat otthagyni? Vagy arra számít az ember, hogy majd egyszer változik a helyzet jobb irányba?
2021. júl. 19. 18:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Autista vagyok, így nehezen változtatom a környezetem.
2021. júl. 19. 18:41
 2/22 anonim ***** válasza:
33%
Úgy ahogy írod, nagyon sok ember inkább "választja" a biztos rosszat, mint a bizonytalan jót, de ez párkapcsolatokra is igaz lehet, és az idő előrehaladtával tényleg csökken a váltás esélye mivel az egojuk nem tudná elviselni, hogy mennyi ideig voltak rossz helyzetben, így maradnak abban amiben vannak.
2021. júl. 19. 18:43
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én jól el lettem volna a legutóbbi munkahelyemen, meg az ottani fizetéssel, csak iszonyatos volt az ottani társaság.

Azért tartottam ki mert tudtam, hogy nehéz lesz másik ennyire megfelelő helyet találni.

Végül nem bírtam ott tovább és sajnos igazam volt, nagyon nehéz még ilyet is találni.

2021. júl. 19. 18:46
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
A végkielégítés. Ha felmondok, nem jár. Elég szép summa.
2021. júl. 19. 18:49
 5/22 anonim ***** válasza:
60%

Mert nincsen annyira sok lehetőség. Fiatal vagyok, de, ha már váltok, úgy váltok, hogy nem akármire. Munkát folyton keresek. Tatabánya vonzás körzete érdekel, de nyitott vagyok Tata - Biatorbágy vonalon megalkudni. Ettől többet nem vagyok hajlandó ingázni, még úgysem, hogy van kocsim. A jelenlegi munkaköröm speciális, de megítélésem szerint alul fizetett egy műszak 335e nettó diploma nélkül. Nyitott vagyok 3 szakba is visszaváltani, de annak megkérem az árát. Minimum 400e nettót várok tőle túlóra nélkül műszakpótlékkal együtt. Végzettségem van, érettségi + technikum + 6 év ipari tapasztalat, melyből 4 év szerelés, 2 év pedig a jelenlegi munkaköröm. De nem nagyon keresnek olyan beosztású embert, amilyen én vagyok, amely két dologra ad következtetést:

1) vagy ennyire rohadt jó más cégeknél minden és megfizetik tisztességesen a munkakört

2) ennyire kontrollálatlanok más helyek, kisebb felelősséggel termelnek és ezen munkakör szét van osztva.

Ismerve a magyar mentalitást és a cégek sóherségét határozottan arra gondolok, hogy utóbbi áll fent, mert fizetni senki nem akar, én meg nem fogok ilyen munkát ettől kevesebb pénzért ellátni, amikor még ezt is keveslem.

2021. júl. 19. 18:49
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert itt megfelelő a munkaidő. 7:30-15:30-ig. A gyereket tudom hozni-vinni. De más munkahelyre nem tudnék 6-ra bejárni, vagy estig lenni. Illetve máshol még ennyit se keresnék. Szóval itt fogok megrohadni.
2021. júl. 19. 18:56
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Felmondok. És utána mi lesz? Hogy ezt a munkahelyet is megkapjam, 30 helyre küldtem el a jelentkezésem, hónapokig tartott mire ide jutottam. Nem kérek ebből többet egyelőre, köszönöm.
2021. júl. 19. 19:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
mert a többi közel sem fizet annyit mint ez.. és nincs 10 percre a lakhelyemtől.
2021. júl. 19. 19:09
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én folyamatosan pályáztam, de soha sehova nem hívtak be.
2021. júl. 19. 19:11
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
A két gyerekem. A nagy 4 éves, a kicsi 7 hónapos. Egyelőre nem vesznek fel sehová, így kitartok ezen a helyen legalább addig, ameddig a kicsi nem megy oviba
2021. júl. 19. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!