Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 3 hetes bérfizetési csúszás...

3 hetes bérfizetési csúszás esetén (nyaralás miatt) mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Egy nagyon faramuci munkaügyi kérdést szeretnék feltenni, hogy mit lehet tenni a helyzetben, egyáltalán lehet-e, érdemes-e?

A munkahelyemen készpénzben kapom a fizetést. Én kértem így még évekkel ezelőtt amikor ide jöttem. Nem került bele ez a szerződésbe, de én kértem ezt valóban.

Kivettem a nyári „nagy“ szabadságot, 15 nap, vagyis 3 hétig nem megyek.

És a szabi legeleje pont a fizetésnapra esett amikor is én már nem voltam ott mert elutaztam.

Kértem telefonon a főnököt hogy most kivételesen utalja el a bért, mert nem tudom kézben átvenni.

Nem utalta. Azt mondták kp-ben odaadják akkor veszem át amikor akarom, akármely nap de el nem utalják.

Márpedig én 3 hétig biztos nem vehetem át, mert ott se vagyok.

Tehát akkor végső soron majd 3 hetes késéssel kapok bért?

Ez van így jártam, vagy lehet valamit tenni?

Mert nekem egy jogász azt mondta korábban, hogy a munkáltató felelőssége hogy a bér megfizetésre kerüljön hó 10-ig. De hogy ebben a szituban ez a szabály hogyan értelmezhető azt nem tudom! A cég adná a pénzt, de én vagyok akadályoztatva, ugyanakkor el is utalhatná kérdés miért nem utalja. Számlaszámomat tudja. Nem sértene vele szerződést mert abban a bérfizetés módja nem szerepel.

2021. júl. 11. 16:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérdező legalább figyelj oda, ha sajàt magadnak is válaszolgatsz, hogy válts acc-ot!

Amúgy az elmúlt 13 év alatt, mióta dolgozom (végig közalkalmazott voltam/vagyok), soha nem igazították a fizetésem a szbadsághoz. Akkor kaptam, mikor ideje volt.

4 hónap alatt meg igazán egyszer odamehettél volna kérdező a főnökhöz, és megbeszélhetted volna vele, hogy " Te Józsi! Dolgozom ebben a hónapban az esedékes fizu napján. Hogy tudjuk ezt megoldani?" De te tettél rá magasról. Amúgy pereld be ha akarod. De utána munkád sem lesz az tuti.

2021. júl. 12. 09:06
 12/12 anonim ***** válasza:

"De utána munkád sem lesz az tuti."

Hát ITT nem, de ezek után nem is nagyon akarom hogy legyen. Állást keresek, már csak ezért is. Nem csak ezért.

"Dolgozom ebben a hónapban az esedékes fizu napján. Hogy tudjuk ezt megoldani?"

Megmondta. Megkaptam a választ hogy tudjuk megoldani. Bemegyek. De nyaralok. Akkor bemegyek ha visszajöttem.De az 3 hét múlva lesz.

Hát így jártál.

Ez van! Megmondták.

2021. júl. 12. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!