3 hetes bérfizetési csúszás esetén (nyaralás miatt) mit lehet tenni?
Egy nagyon faramuci munkaügyi kérdést szeretnék feltenni, hogy mit lehet tenni a helyzetben, egyáltalán lehet-e, érdemes-e?
A munkahelyemen készpénzben kapom a fizetést. Én kértem így még évekkel ezelőtt amikor ide jöttem. Nem került bele ez a szerződésbe, de én kértem ezt valóban.
Kivettem a nyári „nagy“ szabadságot, 15 nap, vagyis 3 hétig nem megyek.
És a szabi legeleje pont a fizetésnapra esett amikor is én már nem voltam ott mert elutaztam.
Kértem telefonon a főnököt hogy most kivételesen utalja el a bért, mert nem tudom kézben átvenni.
Nem utalta. Azt mondták kp-ben odaadják akkor veszem át amikor akarom, akármely nap de el nem utalják.
Márpedig én 3 hétig biztos nem vehetem át, mert ott se vagyok.
Tehát akkor végső soron majd 3 hetes késéssel kapok bért?
Ez van így jártam, vagy lehet valamit tenni?
Mert nekem egy jogász azt mondta korábban, hogy a munkáltató felelőssége hogy a bér megfizetésre kerüljön hó 10-ig. De hogy ebben a szituban ez a szabály hogyan értelmezhető azt nem tudom! A cég adná a pénzt, de én vagyok akadályoztatva, ugyanakkor el is utalhatná kérdés miért nem utalja. Számlaszámomat tudja. Nem sértene vele szerződést mert abban a bérfizetés módja nem szerepel.
Kérdező legalább figyelj oda, ha sajàt magadnak is válaszolgatsz, hogy válts acc-ot!
Amúgy az elmúlt 13 év alatt, mióta dolgozom (végig közalkalmazott voltam/vagyok), soha nem igazították a fizetésem a szbadsághoz. Akkor kaptam, mikor ideje volt.
4 hónap alatt meg igazán egyszer odamehettél volna kérdező a főnökhöz, és megbeszélhetted volna vele, hogy " Te Józsi! Dolgozom ebben a hónapban az esedékes fizu napján. Hogy tudjuk ezt megoldani?" De te tettél rá magasról. Amúgy pereld be ha akarod. De utána munkád sem lesz az tuti.
"De utána munkád sem lesz az tuti."
Hát ITT nem, de ezek után nem is nagyon akarom hogy legyen. Állást keresek, már csak ezért is. Nem csak ezért.
"Dolgozom ebben a hónapban az esedékes fizu napján. Hogy tudjuk ezt megoldani?"
Megmondta. Megkaptam a választ hogy tudjuk megoldani. Bemegyek. De nyaralok. Akkor bemegyek ha visszajöttem.De az 3 hét múlva lesz.
Hát így jártál.
Ez van! Megmondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!