Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kiégés megpróbálása vagy csúszás?

Kiégés megpróbálása vagy csúszás?

Figyelt kérdés

Végzős egyetemista lennék szeptemberben és kaptam egy nagy lehetőséget az egyetemtől, hogy tényleg az legyek, hiszen 1 éves csúszásba voltam, de felajánlották, hogyha túlhajtom magam, akkor megúszom az 1 éves csúszást. Így is kiégek minden félév végén 6 tantárggyal (30 kredit), napi 10-12 órákat is foglalkoztam a szorgalmi időszakban, hogy jó jegyeim legyenek, legyen ösztöndíjam, ne kelljen vizsgáznom vizsgaidőszakban, mert az nagyobb szívás mint a megajánlott jegyekért szívni. Péntekekre már remegni, sírni és minden bajom volt eddig is.

Na most szeptembertől úgy lenne hogy: 5 kemény tantárgy (25 kredit) + szakdolgozat (15 kredit) + szakmai gyakorlat (mint egy főállású munka ugye) és még az újonnan indult családi vállalkozásban is kell dolgoznom (feketén főállásszerűen), hogy eltartsanak. El se tudom képzelni, hogy mennyire fogok kiégni, lehet lesznek napok, amikor konkrétan összerogyok majd. Igazából úgy széthajtanám magam, hogy napi 40-50 óra kéne nekem hozzá ideális esetben, de ugye csak 24 óra van egy nap meg aludni is kéne néha.

Bevállaljam vagy inkább 1 évet csússzak?

2021. jan. 29. 19:49
A kérdező szavazást indított:
Időben végzés és talán kiégés
1 év csúszás de kényelmes végzés
32 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fontosabb? Az egészséged vagy az az 1 év? Én az elsőt választanám. 1 év nem a világ. Az egészség fontosabb!
2021. jan. 29. 19:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy utálok itthon élni és nagyon szeretnék minnél előbb külföldre menni élni. Meg szeretném együtt megkapni a barátaimmal a diplomámat. Nem szeretnék már tovább egyetemista lenni, mint amennyi alapból lettem volna.
2021. jan. 29. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha eleve nem érzel magadban erre kapacitást nem is értem miért kérdés

Ha meg érzel akkor kérdés hogy mit nyersz azzal ha hamarabb végzel

2021. jan. 29. 20:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
*Pont most irtad ami kérdeztem :)Ezek jó célok :)csak a virushelyzet miatt nem tudom aktuális lesz e
2021. jan. 29. 20:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Végülis megpróbálhatom, max belebukok és akkor ígyis úgyis csúszok. De legalább megpróbáltam nem csúszni.
2021. jan. 29. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig is alig bírtad, akkor szerintem teljesen felesleges most bevállalni kb. kétszer annyit, mert nagy eséllyel nem fog menni és csak tönkreteszed magad. Inkább csináld meg most azt az 5 tárgyat, utána meg majd a szakmai gyakorlatot és a szakdolgozatot (ami amúgy csak fél év csúszás, nem?).
2021. jan. 29. 20:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Most februárban lesz 6 tárgyam, és szeptemberben megcsinálom az ötöt, és akkor ha jövő februárban felvenném a szakdolgozatot és szakmai gyakot, akkor igen, de nemtudom, hogy szakdogát lehet-e keresztfélévben csinálni. Meg azt se tudom, hogy keresztfélévben lehet-e diplomát kapni, még sose láttam innen (kis vidéki egyetem).
2021. jan. 29. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, lehet keresztfélévben is szakdolgozatot írni meg diplomát is kapni. Nekem alapból úgy jött ki, mert 7 féléves volt az alapszak és mindenki úgy végzett, aki nem csúszott. Februárban volt a diplomaosztó, nem csak nyáron van. Szóval csak féléves csúszásról lenne szó, nem egy teljes évről. Annyiért meg csak nem éri meg bevállalni. Még ha valahogy sikerülne is, hatalmas stressz lenne és nem is sikerülne olyan jól, mert semmire nem lenne elég időd. Fél év csúszás nem a világ vége, egyáltalán nem is számít gáznak és nem leszel annyival hátrányban, hogy megérje emiatt tönkretenni magad. Te dolgod persze, de én egyáltalán nem ajánlanám. Ha az eddigi féléveidet könnyen teljesítetted volna, akkor lenne rá esély, hogy így is menjen, de mivel írtad, hogy már eddig is elég sok és nehéz volt, tényleg hülyeség lenne ennyi pluszt bevállalni mellé.
2021. jan. 29. 20:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát igen. Csak azért amikor az összes barátod előtted szerzi meg a diplomát az picit fáj :(
2021. jan. 29. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A csúszás miért volt?
2021. jan. 29. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!