Rémálom állás interjú?
Interjúra hívtak egy recepciós állásra. Egy elég nívós helyre... bármilyen is az a hely, a munka mégis “csak” recepciós. Nincs köze az eddigi tanulmányaimhoz sem és a munka tapasztalatimhoz se. Főiskolai szakot végeztem és gazdasági területen dolgoztam, csak elvesztettem a munkámat a koronavírus miatt. Azóta találtam másik munkát, de nem álmaim munkája, így mellette keresgélek. Azért jelentkeztem erre az állásra, mert tervezek külföldre költözni a jövőben és ott nem fogok tudni rögtön a szakmámban elhelyezkedni és érdekelt volna, hogy mennyire tetszik nekem ez a munkakör a gyakorlatban. Azonban semmi jelét nem mutattam annak, hogy lenézném ezt a munkát, nem is nézem le.
Nem szóltak erről előzetesen, de 2-en interjúztunk egyszerre egy másik jelölttel.
Elkezdtem mesélni az eddigi tanulmányaimról, munkáimról és kb. 2-3 mondatom után közbe vágott a recepció vezető, hogy nagyon izgulok, ha így folytatom nem fogok megfelelni erre az állásra.
Folytattam nyugodtabban, még 2-3 mondatom után közbe vágott, hogy ez a kommunikáció ide lehet, hogy kevés lesz. (???:DDDD) Nem tudtam mire vélni.
A másik jelölt szimpinek tűnt és interjú után megkérdeztem tőle, hogy ő ezt hogy látja.
Azt mondta, hogy ő még sosem hallott ilyet, hogy valakinek a szavába vágnak ilyen véleményekkel. Megkérdeztem tőle, hogy az látszott-e rajtam, hogy nagyon izgulok. Azt mondta nem. Nem izgultam nagyon.
Mire véljem ezt az egészet? Annyira szürreális volt....
Aki interjúztatott miközben ő beszélt még ezeket mondta: “nem jut eszembe ez a szó” (amit mondani akart:DDD), “milyen jól hangzik ez a mondat” (amit ő mondott :DDD)
Minden esetre, nagyon elvette a kedvem az állás interjúzástól.
Nyugi, nekem az egyik (pályakezdő pozíció!!) interjúm meg konkrétan egy kínvallatás volt.
Adott X cég, ami y ipari számítógépekkel, automatizálással foglalkozik, és egyébként a cégnek volt egy szabadon választható tárgya az egyetemen.
Na most, én a szab.vál anyagát egy ismerőstől elkértem, kívülről-belülről tudtam, illetve azért valamennyire értek is a szakmához, na. Egy évig tanultam a pozíció szempontjából releváns ismereteket.
A szakmai interjún kb fél óra alatt ledaráltuk azt a részt, amit 100% tudtam, és utána majdnem fél óra kínvallatás következett. Olyan specifikus kérdéseket tettek fel, amikre csak az tudja mindig tökéletesen a választ, aki egy ideje már az adott pozícióban dolgozott. De még ezeknek a kérdéseknek a döntő részét is meg tudtam válaszolni.
Természetesen nem vettek fel.
De tudod mit? Így utólag már nem is bánom. Nem ez az általános, azóta már volt pár állásinterjúm, és eddig általában kedvesek voltak velem mindig. Oké, nem vesznek, vettek fel mindenhová, de ezt az interjút, illetve egy tavalyi, beágyazott rendszerekkel kapcsolatos interjút leszámítva eddig semelyik interjún nem volt gyomorgörcsöm, nem féltem, ilyesmi. Persze, izgultam...
Szóval a hiba szerintem nem a te készülékedben van.
Én végzős villamosmérnök hallgató vagyok.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!