Rémálom állás interjú?
Interjúra hívtak egy recepciós állásra. Egy elég nívós helyre... bármilyen is az a hely, a munka mégis “csak” recepciós. Nincs köze az eddigi tanulmányaimhoz sem és a munka tapasztalatimhoz se. Főiskolai szakot végeztem és gazdasági területen dolgoztam, csak elvesztettem a munkámat a koronavírus miatt. Azóta találtam másik munkát, de nem álmaim munkája, így mellette keresgélek. Azért jelentkeztem erre az állásra, mert tervezek külföldre költözni a jövőben és ott nem fogok tudni rögtön a szakmámban elhelyezkedni és érdekelt volna, hogy mennyire tetszik nekem ez a munkakör a gyakorlatban. Azonban semmi jelét nem mutattam annak, hogy lenézném ezt a munkát, nem is nézem le.
Nem szóltak erről előzetesen, de 2-en interjúztunk egyszerre egy másik jelölttel.
Elkezdtem mesélni az eddigi tanulmányaimról, munkáimról és kb. 2-3 mondatom után közbe vágott a recepció vezető, hogy nagyon izgulok, ha így folytatom nem fogok megfelelni erre az állásra.
Folytattam nyugodtabban, még 2-3 mondatom után közbe vágott, hogy ez a kommunikáció ide lehet, hogy kevés lesz. (???:DDDD) Nem tudtam mire vélni.
A másik jelölt szimpinek tűnt és interjú után megkérdeztem tőle, hogy ő ezt hogy látja.
Azt mondta, hogy ő még sosem hallott ilyet, hogy valakinek a szavába vágnak ilyen véleményekkel. Megkérdeztem tőle, hogy az látszott-e rajtam, hogy nagyon izgulok. Azt mondta nem. Nem izgultam nagyon.
Mire véljem ezt az egészet? Annyira szürreális volt....
Aki interjúztatott miközben ő beszélt még ezeket mondta: “nem jut eszembe ez a szó” (amit mondani akart:DDD), “milyen jól hangzik ez a mondat” (amit ő mondott :DDD)
Minden esetre, nagyon elvette a kedvem az állás interjúzástól.
Nyugi nekem rosszabb...
Valószínű rossz helyen is kerestem munkát. Gondoltam megnézem nemcsak a profession és társai oldalt. Mondom hátha ilyen kis cégek nem fizetnek azt felteszik ingyenes oldalra.
Szórólapozásra jelentkeztem. Azonnali kezdés. 2 perc múlva vissza is ír, h honnan, hány éves vagyok, bérezés stb. Asszongya " a bérezés attól függ, hogy nézek ki..."
Mondom what? Googléból küldtem neki egy átlagos lányról képet, mert gyanús volt ... Válaszolja h a bérezés attól függ mit vállalok mellé...
Na mondom még egy szórólapos hirdetés mögé bújtatva is kufirc pajtit keresnek... Eszméletlen
19-re:
Hoppá, tényleg!
Bár nem értem, minek akkora feneket keríteni egy recepciós állásinterjújának, mintha legalábbis titkosügynököt akarnának felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!