Mi a különbség azok között az emberek között, akik kapcsolataik által kerültek be egy munkahelyre, és azok között, akiket felvettek ugyan ezen helyre, mert ők jelentkeztek egy adott hirdetésre, voltak interjún, és megfeleltek?
Vagy van külünbség vagy nincs.
Lehet, hogy egy ismerős ajánl be, az még nem jelenti azt, hogy bármiféle előnyöd lesz, sőt adott esetben az ismerős is megüti a bokáját, ha nem válasz be mint munkaerő.
Míg lehet a másik ismeretlenül jött oda, de annyira beválik, hogy akár elő is léptetik.
Akik ellen általában nincs esély azok a "rokonok" akiket alapból bedobnak egy adott pozícióra és alapból előre el van rendezve a karrierjük.
Egyessel értek egyet.
Én amúgy azt figyeltem meg, hogy attól, hogy beajánl valaki, ugyanúgy interjúztatnak, darabokra szednek. Csak annyi van, hogy nem hívnak be mondjuk 30 embert interjúra, csak mondjuk hármat. Abból az egyiket mondjuk beajánlották. Ugyanúgy szakmailag megfingatnak, kíváncsiak a tudásra, tapasztalatra, és ha ez megvan, akkor veszik fel, nem pedig ingyenélőnek.
Nekem volt ilyen, barátnőm ajánlott be.Nyilván behívtak, a szakmai főnök interjúztatott, elmondta, hogy az XY ajánlott be, kemény munka folyik, sokat kell túlórázni, jogszabályokkal képben lenni, időnként helyettesíteni a szabin levőket, ezt tudják nyújtani, ha megfelel, akkor jöhetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!