Ha leadom egy nyári diákmunkára a CV-met, az automatikus elköteleződést jelent a munka mellett vagy a potenciális munkahelyek között lehet még válogatni?
A fenti kérdés valószínűleg minden munkatípusra vonatkozhatna. Mivel nincs tapasztalatom a témában, bátorkodtam megkérdezni az alábbi, kitalált szituáció elkerülése végett:
" - Szeretnék jelentkezni az állásra, itt a CV-m, viszont még megnézem a választékot, hátha van jobb is. "
- ha munkáltató lennék, valószínűleg a fent megszólalót nem tartanám megbízhatónak
- munkavállalóként pedig nem mondanék "igen"-t rögtön az első lehetőségre, ameddig nem tudom más opciók körülményeit
Bármilyen pályázással kapcsolatos infót írhattok a témában! Előre is köszönöm a válaszokat!
Önéletrajz, magyarul használd.
Nem szeretnél, hanem kijelented, hogy jelentkezel. Semmi egyebet nem kell a tudtukra adni, komolytalan lenne a "közben keresek mást is".
Túlgondolod nagyon. Ahova jelentkezni szeretnél, oda elküldöd az önéletrajzod és megírod hogy jelentkezel az állásra.
Ettől még beadhatod 1000 másik helyre, senkit nem izgat. Ha valahonnan jön visszajelzés, akkor a részleteket átbeszélitek és eldöntöd megfelel-e neked, ha nem, akkor megmondod hogy köszönöd, nem fogadod el.
Ezzel kapcsolatban pedig: "- munkavállalóként pedig nem mondanék "igen"-t rögtön az első lehetőségre, ameddig nem tudom más opciók körülményeit"
Értem mire gondolsz, de így mindig lehet arra hivatkozni, hogy lehet lenne másik opció, akkor még várok. Ne a helyet döntsd el és a képzeletbeli lehetőségeken kattogj, hanem hogy kb. mit akarsz dolgozni és mennyiért, majd aszerint válassz a meglévő ajánlatokból.
Persze úgy csinálod ahogy gondolod, csak ez így kicsit hülyeség, főleg hogy 1, bármikor elmehetsz onnan ahova aláírtál és 2, nyárra keresel csak munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!