Attól automatikusan rossz ember valaki ha nem szeret dolgozni ?
Nem, de ez kultúra függő is. Dániában például ez egy nagyon ciki dolog, itthon szerintem nem az.
(Szerintem inkább az a ciki, ha a cégnél nem foglalkoznak a munkavállalói kiégéssel, de ez egy mellékes dolog.)
#2, Pasziv jovedelem, megtakaritas, valaki onkent eltartja, stb.
Ettol nem lesz az.
A gond akkor van ha egyaltalan nem akar semmit csinalni, de masokon szivesen elosodne.
Szerintem kevés ember "szeret dolgozni", de a legtöbbet motiválja az, amit el szeretne érni az életben. Mondjuk gyűjt kocsira, házra, vagy csak független szeretne lenni (nem akarja, hogy mások tartsák el, saját keresetet akar), de vannak olyanok is, akik a munkával foglalják el magukat, mert másképp olyan dolgokon kattog az agya, amin nem kéne.
Nem rossz ember, aki nem szeret dolgozni, mert ki az, aki szeret, viszont valamit csinálni kell, nem egészséges, ha mások tartanak el, mi meg nem is akarunk dolgozni. Mert megeshet, hogy jelenleg nincs munkánk, de a keresés is félsiker. Szóval megéri dolgozni már csak azért is, hogy függetlennek érezd magad, és kielégítsd a szükségleteidet.
Amióta a vírus van, én nem dolgozom, segélyen vagyok. (Külföldön élek). És ha egy mód van rá, addig nem is akarok, amíg maszkviselést várnak el.
Ugyanakkor sose értettem azokat, akik azért pampognak, hogy az ő befizetett adójából megy másoknak a segély. Most nem mindegy neki? Ha az adójának az a része máshova megy, attól neki jobb lesz? Ugyanúgy ki kell fizetnie a lakhatást, a számlákat, meg az élelmezést.
Másfelől meg azokat se értem, akiknek azért megromlik a viszonyuk valakivel, mert munka helyett segélyből vagy másból él. Mi közük hozzá? Amíg nem pumpolja őket, hogy adjanak kölcsön pénzt, addig mit számít miből tartja el magát? Az ő dolga. Nekem attól még ugyanúgy haver vagy barát.
Az természetesen más eset, ha bűnözéssel, alvilági dolgokkal tartja fent magát. Az olyantól én is eltávolodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!