Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Új kolléga a láthatáron?

Új kolléga a láthatáron?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, hamarosan új kolléga érkezik a céghez, akit az egyik főnök ajánlott be, a megpályázott pozíció jóval végzettsége alatti, eddig kizárólag vezetői pozíciókban volt. Én fogom interjúztatni, és bevallom, nekem kényelmetlen ez, ugyanis idősebb, több a tapasztalata és az enyémhez képest magasabb végzettsége van (elvileg én lennék a vezetője majd a jövőben).

Egykori kollégái szerint egy áskálódós, energiavámpír személyiség, így tartok tőle (és valahol részéről talán jogos is), hogy az én helyemre jönne, viszont nem szeretném a saját főnökömet én "felvenni".

A fent leírt gondolatok kissé gyerekesnek tűnhetnek, de valami elképesztő hátszéllel jön, ami visszatetsző nekem (mivel van ismeretsége nálunk, elég szemelyes hangvételűre veszi az emailezést/telefonos egyeztetést is). Egyrészt tartok a bérfeszültségtől, másrészt, hogy koordináljak valakit, aki vezetői babérokra törekszik (utalt rá, amikor az önéletrajzát elküldte a kollégának).

Nektek kényelmetlen lenne egy ilyen szituáció? Mi lenne a jó megoldás?

2021. jún. 26. 04:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Az első ismerős, mellém is vettek fel anno egy olyan illetőt, aki semmit nem tudott arról, amit csinálni kellett, de mivel egy témával "lenyűgözte" az egyik főnököt (aminek semmi köze nem volt a munkához), ezért felvették és utána még nekik állt feljebb, hogy nem tudom betanítani a nulláról egy gyakorlatot igénylő pozícióban, miközben direkt azért vették elvileg fel, hogy engem tehermentesítsen. Az ilyenek mindig fantasztikusak.
2021. jún. 30. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!