Miért baj az, ha valaki nem szereti a csapatépítőket és hasonló dolgokat?
Most olvastam egy kérdést, hogy valaki nem szeretne ilyenre menni és egyből neki estek, hogy milyen ember és inkább dolgozzon magán stb...
Én is ilyen vagyok, de nem érzem, hogy baj lenne velem emberileg, humoros vagyok, jól dolgozom csapatban is, bulizni is szeretek a saját társaságommal, de az ilyen külön összejövetelektől a hideg kiráz és előre parázok, hogy fogom megúszni :D
26/L
Szerintem ez ahhoz hasonló, mint mikor azt mondom, hogy nem akarok gyereket, és pár ember ezt magára veszi, mert úgy érzik, ellenük szól. Pedig ez rólam szól.
Ugyanígy akinek mindig tele a szociális aksija, az nem érti, hogy nem mindegy mindenkinek, hogy hol és kivel tölt időt. És saját maguk elleni támadásnak veszik. "Mi az, hogy nem akarsz VELEM időt tölteni?".
"Azért, mert ezek a munkahelyek kultúrájuk szerint igyekeznek összeszokatni és odaszokatni a dolgozóikat.
Azzal, hogy te nem kívánsz ezekben részt venni két dolog következtethető:
-Nem vagy hajlandó a munkatársaidnak, feletteseidnek megnyílni emberileg.
-Nem tervezel hosszútávon az adott munkahellyel.
Mindkét pont ellentmond a megfelelő munkaerővel. Ha nálam egy ilyen dolgozó lenne, nem kalkulálnék vele hosszabb távon. Nem próbálnék aktívan megszabadulni tőle, de abba a zónába tenném, hogy gyakorlatilag bármikor felmondhat, többek között azért, mert nem sikerült beilleszkednie."
Az összeszoktatás nem arról szól, hogy egymásra erőltetjük a másikat. Meg is őrülnék tőle. Nem érdekelnek a kollégáim magánélete.
Az, hogy a munkahelyen hogy tervezek, az egyedül az én dolgom. A kollégáknak, főnökömnek a jó munkahelyi viszonyhoz szükséges mértéken akarok megnyílni, a magánéletem viszont nem tartozik rájuk.
Nem is akarnék veled együttdolgozni, ha neked az a fontosabb, hogy ki mit csínál a magánéletében.
Látom valami agymosáson vehettél részt.
"Azzal, hogy te nem kívánsz ezekben részt venni két dolog következtethető:
-Nem vagy hajlandó a munkatársaidnak, feletteseidnek megnyílni emberileg.
-Nem tervezel hosszútávon az adott munkahellyel.
Mindkét pont ellentmond a megfelelő munkaerővel. Ha nálam egy ilyen dolgozó lenne, nem kalkulálnék vele hosszabb távon. Nem próbálnék aktívan megszabadulni tőle, de abba a zónába tenném, hogy gyakorlatilag bármikor felmondhat, többek között azért, mert nem sikerült beilleszkednie."
De a munkatársam és a felettesem nem a családtagom, barátaim hogy megnyíljak neki. Nem ezért van a munkahely. Ettől még tervezhetek hosszútávon a munkahellyel, ha épp nem megyek minden csapatépítőre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!