Ez mennyire normális egy magyar cégtől?
Figyelt kérdés
Nemrégiben voltam próbamunkán egy magyar cégnél, ahová betanított munkakörben voltam dolgozni. Ez a munkakör amolyan "ha nincs szakmád, betanítunk" típusú munka. Ugye próbamunka volt, és nem mondom hogy tetszett a munkakör, de munka lenne. Félidőben a csoportvezető konkrétan letámadott a következőkkel: "Van családod?" "Vannak gyermekeid?" ezekre választ adva jött a következő, jelzem, személyi szférámba alaposan belépett: "Mi betanítunk, ám már sokszor sok mindenki lépett már le 1 év múlva, fél év múlva, vagy 5 év múlva, és mi nem akarunk veled feleslegesen szenvedni csak azért, hogy pár hónap múlva lelépj. Ha komolyak a terveid, és hosszútávon szeretnél itt maradni, akkor betanítunk, és 10 év múlva ezzel a tapasztalattal amit itt tanultál, a szakmában bárhol elhelyezkedsz. Szakmád lesz papír nélkül." A stílus az egész letámadóan ért, sőt váratlanul, mert én munkahelyet kerestem, ahol tudok dolgozni. Kollégákat lekérdezve kiderült hogy a cég a szakmunkásait a járvány kezdete óta elbocsátották és utána újra felvették őket. Ám mikor már harmadjára akarták volna felvenni újra ezeket az alkalmazottakat - szakmunkások - akkor már nem jöttek vissza. Ugye, ez egy olyan munka, ahol eléggé egymásra támaszkodnak az emberek a munka minta, és a szabadságolások sem úgy történnek, hogy csak úgy, hanem lenni kell annak a helyén embernek, aki elmegy szabira. Plusz tájékoztatás volt, ám nem nagy. A pénz elég gyengusz, egy műszak, a munka pedig fizikai, és daráló, gladiátor képző. Külön kifejezném hogy a letámadás meg az hogy akkor most ez a munkahely legyen hirtelen 10 évig a munkahelyem, úgy, hogy amit én csinálok arról soha nem lesz egy szakmai végzettségem, az egy kicsit keserédes. Az, hogy egy nap alapján válasszak 10 évre munkahelyet kifejezetten nem tetszik...2021. máj. 29. 11:00
1/4 anonim válasza:
törvényellenes rákérdezni a családi státuszra. Simán felnyomnám a hatóságoknál ezt a munkáltatót.
2/4 anonim válasza:
Persze, persze. Mindenre bólogatni és ahogy van jobb, megpattansz. Ilyen szarzsákokkal nem kell foglalkozni, gondolom neked sem álom meló.
3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos egy nagy cég, és ha átb*szok valakit annak sosincsen jó vége. Tehát amit akarok írni, hogy ugyan a cégek sem egyenesek, sőt több joguk van, mint a munkavállalóknak, de azért nem kell g*cinek lenni, csak azért, mert a másik g*ci másokkal. Szóval, én nem játszanék így, ahogy ti.
2021. máj. 29. 14:19
4/4 anonim válasza:
Jó, akkor csak csináld ahogy neked jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!