Normális, hogy én minél többet utazok, pont az ellentétét élem meg, mint egy átlagos magyar?
Európán belül utaztam nyugatra és keletre/délre is, de bármilyen körülmények közé megyek is, csak nagyobb lesz a kötődésem Magyarország felé. Most pl. nagyon jó körülmények között vagyok Írországban, olyan helyen és olyan lehetőségekkel, amiről mások csak álmodni mernek és egyszerűen nem érzem azt, hogy ez az otthon, vagy hogy annyival jobb lenne, mint amennyire beállítják.
A történethez hozzátartozik, hogy Magyarországhoz nagyjából jó élményeim fűződnek, bár anyagi frusztráció bennem is dolgozik állandóan.
Ez szerintem attó függ, hogy Mo-n mennyi pozitív és mennyi negatív élmény ért.
Pl ha jó anyagiak között nöttél fel, átlagosan végig csináltad az iskoláidat. Az iskolák után rögtön lett munkád, a szüleid, családod, barátaid mindig melletted állnak, minden flottul megy, akkor persze, hogy nem vágy más körülmények közé.
Hat lehet sokat utazgatsz de hogy kulfoldi magyarokkal nem sokat talalkozol, az is biztos.
De hogy valaszoljak: pont ez a normalis :D
Én is éltem huzamosabb ideig külföldön, és honvágyam volt.
Sok minden valóban jobb, mint Magyarországon, ugyanakkor van, ami hiányzik. Elsősorban ezek személyes dolgok; éghajlat, látnivalók, a megszokott és kedvelt helyek, a nyelv. (hihetetlen idegesítő, bármennyire is jól beszéled azt a nyelvet, hogy senki nem szól hozzád az anyanyelveden a szűk ismerőseiden kívül, bár ez az internettel ma már kiküszöbölhető. Amikor én éltem kint, SEMMILYEN anyanyelvi anyag nem volt elérhető azon kívül, amit magammal vittem, még egy tv-adás sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!