A magyar fórumokon, chateken miért képtelenek az emberek normális kommunikációra?
Nagyon kevés kivételt láttam, azt is inkább régen.
Most voltam egy chaten, és 99% olyan, mint egy beképzelt 12 éves: kötekednek, nagyképűsködnek, erőltetetten okoskodnak.
A fórumokon ugyanezt látom.
külföldi oldalakon is vannak ilyenek, de lényegesen kevesebb, és tényleg nem tudom a jelenség okát.
Régen- kb. 10-15 éve - a chat-huról elég sok emberrel találkoztam, van, akivel még ma is tartom a kapcsolatot.
Viszont akkor még több ezren jártak fel, ma már csak pár százan.
A gyaloglón voltam pár napja, teljesen leépítették azt a chatet is, 100 ember van kb. fent, szobákat töröltek, a moderátorok mindenkit tiltanak stb.
igazából már normális chat oldal sincs nagyon, ezekre az oldalakra már nem is megy fel a normálisabbja.
pont pár hónapja egy a chaten kb 10 éve megismert ismerősöm mondta, hogy felnéz a csetekre, mert ismerkedni akar kicsit. 10 percig bírta, pedig elég türelmes ember.
Ugyanezt tapasztalom, amiről ti is beszéltek. A rosszindulaton felül még írásképtelenség is nehezíti a kommunikációt. Sokan sem ékezetet, sem írásjelet nem használnak, csak pár szóra futja... (neved, korod, mejik megyéből)
Ha még félre is ütnek valamit, akkor már tényleg kódfejtő legyen a talpán, aki kitalálja. Már ha van ehhez türelme.
Régebben valahogy jobban működött ez, jó kis közösségek alakultak ki. Mostanra a normálisak legtöbbje kiábrándult, maradt a mai tizenéves generáció, akiknek ez a stílus a menő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!