Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az idősebbek szerint sokszor...

Az idősebbek szerint sokszor miért csak bagatell, mindenki által utálattal végzett tevékenységek számítanak munkának?

Figyelt kérdés
Minthogy a kapálás a kertben többet ér, mint fehérgallérosként dolgozni bárhol, vagy hogy aki nem 16 órázik a legócskább gyárban fillérekért, az nem is tudja, mi az igazi munka. Miért kell elvenniük mások (főleg az értelmiségiek) jogát ahhoz, hogy munkának nevezhessék, ami nem kényszerrobotolás a kiskertben, vagy ilyenek?

2021. máj. 28. 12:59
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a 4-es kommentelőre gondoltam...
2021. máj. 28. 14:10
 12/22 Micimacko67 ***** válasza:
28%

Akkor megpróbálok a ti szinteteken kommunikálni...nem biztos, hogy letudok menni erre a szintre, de megpróbálom...

Nekem is és a 3-as kommentelőnek is erőteljesen az jött át, hogy neked a kertben végzett munka az nem munka hanem "kényszerrobot", a gyárban végzett munka az csak ócska gyárban történhet fillérekért...

Te ugyanúgy lenézed azokat akik más jellegű munkát végezni...mint amit most pont másokkal kapcsolatban sugalltál...

Ezért mondtam, hogy próbáld meg egyszer...csak úgy "becsületből" a fizikai munkát...

2021. máj. 28. 14:14
 13/22 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy dolgoztam olyan helyen, méghozzá nem 1 műszakot. “Becsületből”. Pont onnan tudom, hogy így vélekednek minden más munkáról. A gyári munkásokat nem nézem le, de a minimálbéren tartott, elrontott egészségi állapotot eredményező, multik által fenntartott modern rabszolgamunkát nem fogom idealizálni, ha nem bánod.
2021. máj. 28. 14:17
 14/22 anonim ***** válasza:
55%

Ki nézte le azokat, akik más jellegű munkát végeznek?

Idéznéd, hogy hol láttál ilyet?

2021. máj. 28. 14:17
 15/22 Micimacko67 ***** válasza:

#14, idézet a kérdésből...

" kényszerrobotolás a kiskertben,"

"16 órázik a legócskább gyárban fillérekért"

2021. máj. 28. 14:19
 16/22 anonim ***** válasza:

Ebben hol a lenézés? Komolyan nem értem.

Főleg, hogy sokszor az adott emberek SAJÁT MAGUK fogalmaznak így. :D

Pl. a férjem autószerelő. Értelemszerűen nem nézem le, hiszen akkor nem lennék vele. Sőt, szerintem tiszteletre méltó hogy jó szakember, és nyilván hasznos a szakmája. Ettől még koszos robotolás a munkája, és ezt ő maga is szokta mondani. Nincs ebben semmi lenézés szerintem, egyszerű tény.

2021. máj. 28. 14:23
 17/22 A kérdező kommentje:

A kényszerrobotolást amiatt írtam, mivel nem opcionális munka, hanem “muszáj”, ha valakinek kertje van.

A “legócskább gyár” pedig nem a munkásokra vonatkozik, hanem a munkakörülményekre, ami a munkáltatót terhelik. Vagy te patinás helyen 12 óráztál esetleg?

2021. máj. 28. 14:24
 18/22 Micimacko67 ***** válasza:
Nem tudom, hogy mennyire mondható patinás helynek vagy esetleg lepukkadt ócska gyárnak a Lehel Hűtőgépgyár majd később már Electrolux...
2021. máj. 28. 14:32
 19/22 A kérdező kommentje:

De akkor most miért nem ott dolgozol, miért vagy tunya “fehér galléros”, aki nem is dolgozik normálisan?

Ha annyira jó ott dolgozni, hogy soha nem fogunk tudni a többi válaszolóval felérni ehhez?

2021. máj. 28. 14:38
 20/22 Micimacko67 ***** válasza:

Kérdező, nagyon egyszerű oka van...pályakezdő diplomásként dolgoztam egy üzemben. Ahol volt szerencsém azokat a "mesterfogásokat" megtanulni a gyakorlatban amit egy főiskolai/egyetemi képzés alatt esélyem sem lett volna!

S azok a kollégáim akikkel együtt robotoltam 8/12/16 órás műszakban azok megismertek és tudták, hogy nem csak a szám nagy, hanem azt én is tudom a gyakorlatban amit ők...s utána amikor előrébb léptem a ranglétrán, akkor nekik nem "tunya fehér galléros " voltam, hanem elismert kollégájuk...

2021. máj. 28. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!