Az idősebbek szerint sokszor miért csak bagatell, mindenki által utálattal végzett tevékenységek számítanak munkának?
Akkor megpróbálok a ti szinteteken kommunikálni...nem biztos, hogy letudok menni erre a szintre, de megpróbálom...
Nekem is és a 3-as kommentelőnek is erőteljesen az jött át, hogy neked a kertben végzett munka az nem munka hanem "kényszerrobot", a gyárban végzett munka az csak ócska gyárban történhet fillérekért...
Te ugyanúgy lenézed azokat akik más jellegű munkát végezni...mint amit most pont másokkal kapcsolatban sugalltál...
Ezért mondtam, hogy próbáld meg egyszer...csak úgy "becsületből" a fizikai munkát...
Ki nézte le azokat, akik más jellegű munkát végeznek?
Idéznéd, hogy hol láttál ilyet?
#14, idézet a kérdésből...
" kényszerrobotolás a kiskertben,"
"16 órázik a legócskább gyárban fillérekért"
Ebben hol a lenézés? Komolyan nem értem.
Főleg, hogy sokszor az adott emberek SAJÁT MAGUK fogalmaznak így. :D
Pl. a férjem autószerelő. Értelemszerűen nem nézem le, hiszen akkor nem lennék vele. Sőt, szerintem tiszteletre méltó hogy jó szakember, és nyilván hasznos a szakmája. Ettől még koszos robotolás a munkája, és ezt ő maga is szokta mondani. Nincs ebben semmi lenézés szerintem, egyszerű tény.
A kényszerrobotolást amiatt írtam, mivel nem opcionális munka, hanem “muszáj”, ha valakinek kertje van.
A “legócskább gyár” pedig nem a munkásokra vonatkozik, hanem a munkakörülményekre, ami a munkáltatót terhelik. Vagy te patinás helyen 12 óráztál esetleg?
De akkor most miért nem ott dolgozol, miért vagy tunya “fehér galléros”, aki nem is dolgozik normálisan?
Ha annyira jó ott dolgozni, hogy soha nem fogunk tudni a többi válaszolóval felérni ehhez?
Kérdező, nagyon egyszerű oka van...pályakezdő diplomásként dolgoztam egy üzemben. Ahol volt szerencsém azokat a "mesterfogásokat" megtanulni a gyakorlatban amit egy főiskolai/egyetemi képzés alatt esélyem sem lett volna!
S azok a kollégáim akikkel együtt robotoltam 8/12/16 órás műszakban azok megismertek és tudták, hogy nem csak a szám nagy, hanem azt én is tudom a gyakorlatban amit ők...s utána amikor előrébb léptem a ranglétrán, akkor nekik nem "tunya fehér galléros " voltam, hanem elismert kollégájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!