Holnap 11től lesz életem első állásinterjúja, valami tipp esetleg?
Azt mondták, csa egy ilyen kis beszélgetős, egymást megismerős beszélgetés lesz, de ahhoz képest elég sokan lesznek még bent (kb 5-en lesznek bent a cégtől). Mondták hogy ne aggódjak, csak jobban megszeretnének majd ismerni, semmi olyan dolog nincs amire úgy lehetne/kellene készülni mint pl egy teszt, vagy hasonló. Bármi ötlet vagy tipp, esetleg miről beszélhetnék? :D Az előző években a covid miatt teljesen ilyen 4fal közti életmódot folytattam, szóval nem volt valami izgalmas, arról beszélni meg, hogy a covid előtt mit csináltam és mit szerettem meg olyan furának érződik nekem :D Nem vagyok egy hú de izgi személyiség, inkább a lelkizős, emberismereti, támogatós személyiség jellemző rám ami egy férfihoz képest a sztereotípiákat nézve nem valami "megnyerő" :D beszédesnek beszédes vagyok, dehát attól függ miről megy a téma mert ha hozzátudok szólni nyilván ha érdekel akkor tudok beszélni róla, de ha pl olyanról van szó mint autók, mint foci, stb, akkor totál agyhalottnak számítok xD dolgozni mennék oda főleg, hogy legyen pénzem és a továbbtanulást szilárdabban oldhassam meg, mint a "majd lesz valahogy", de ezt nem valószínű hogy be kéne mondanom :D
Bármi ötletet szívesen fogadok! :)
Miután elolvastam Okoska Törp, kis Törperős beütéses felhasználó kommentjeit, összeszedtem a gondolataimat és erre jutottam:
B*szódj meg. De úgy őszintén. Egy utolsó, lenéző, minden tudó, "Na majd én most megmondod a tutit" jellegű kis senkiházi vagy aki azt hiszi, csak mert verni tudja a billentyűt a szottyadt kis heréivel, meg általánosban megtanították minimálisan fogalmazni, akkor neki mindig igaza van, másnak meg kuss. Egyet elárulok: Tévedsz öcsi!
Nézzük sorban!
Igen, egészséges vagyok, azaz nincs semmi betegségem. Hurrá! Anyám apám szívvel műtött, örökletes betegségről van szó mint ahogy ezt már többször megmondták az orvosok, én nem, de testvéreim még örökölhették és szívből remélem, hogy nem tették. Apánk emellé még alkoholista is, anyánknak meg csak a szája nagy, mert ugyanazt elmondja 70szer és ennyi, lépni már nem mer, pedig már régóta el kellett volna húznunk innen a picsába. ÉN 10 évesen fel kellett nőljek, hogy megvédhessem a Családomat, még akkor is, ha engem b*sznak agyon érte! Senkitől se kérhettem segítséget, semmi mást nem tehettem! Volt amikor ezek bent verekedtek, a testvéremet (akkor még csak egy volt) kihoztam az udvarra, én meg felmásztam a kerítésre és torokból üvöltöttem, hogy valaki jöjjön már és segítsen: De senki nem jött, pedig sokan voltak akik hallották! Volt, amikor az iskolában, szünetekkor, utcán csak úgy 2-3man, de volt hogy többen jöttek oda hozzám verni magukat a szegény kis romáid és verték lilára a pofámat, mert úgy tartotta kedvük. És mi van? Ők plusszpontot kapnak azért, mert hátrányos helyzetűek, kis roma gyülekezeteik vannak ide oda! A legtöbb a 8 általánost TALÁN kijárja 3. próbálkozásra, feketén dolgozik X éve, majd a "tapasztalatai" miatt felveszik, ha a középiskolát is iskerül elvégeznie, mondjuk egy szakmunkást, akkor meg méginkább.
Én mit kapok ezzel szemben? LÓF*SZT!
Egyik középiskolai évben SEM vettek fel diákmunkára, sem semmilyen munkára még nyáron se! Volt mikor rengeteg hiányzásom volt egy évben, közel a tárgyalás határához, mert abban az évben volt anyámnak, hogy a vakbelével műteni kellett őt, mert majdnem belehalt, aminek szintén rohadt hosszú előzménye van, miért! ÉN kihagyam az iskolát abban az évben, beteget színlelve rengetegszer, csak azért, hogy mikor már itthon volt, tudjam csinálni azt, amit ő csinált minden nap, mert neki nem szabadott felkelni, testvérem akkor még kicsi volt, apánkra meg nem lehetett számítani mert a műtéte után is csak azt mondta, idézem, "Fogadni merek ezt is csak azért kapta, hogy ne kelljen dolgoznia! Ingyenélő féreg!".
Később, mikor még középiskolában, pont az ezt követő évben sikerült bejutnom a koliba, mert arra is 1 év várólistán való ücsörgés után vettek fel, a társiskolából a kis cigány gyerek mit mondott, mikor azt kérdeztem, nehéz-e az iskola? "Hááát *vigyorog* nem nehéz az, verekedni nem szabad körülötte és megadják mindenre a hármast meg az ösztöndíjat!" Mikor megkérdeztem mennyi az ösztöndíj, mit mondott? "Ja hát 40ezer körüli!" ÉS MÉG GYAKORLATI HELYÜK IS VAN AMI UTÁN KAPTAK FIZETÉST IS!!!!!
Ezzel szemben??????? Egy barátom kitűnő volt minden évben, versenyekre járt, országos 10 helyezésben benne volt kétszer is, mit kapott? Pár oklevelet, ballagás meg érettségi után néhány jó szót, meg havi 5ezer forintot. Mennyire megéri egészszégesnek és nem romának lenni :D Ja meg egyszer egy kb 18e ft-os kis telefonhoz való "VR szemüveget", ami csak annyi, hogy két műanyagos cuccon keresztül láthatod a telefonod, HA támogatja a "VR módot", ami annyit tesz, középen elválasztja a kijelzőt és duplán láthatod amit alapból egyszeresen. Wow! Impressive!
Én? Güriztem, hogy megtanuljak minden lósz*rt, hogy jó jegyeim, jó érettségim, jó szakmai vizsgám legyen, mit értem el vele? Fél éve keresek munkát, az elején még diákmelót is, és mit kaptam állandóan?
1. nem válaszolnak
2. "Hamarosan visszajelzünk!"
3. "Jelentkezését áttekintettük. Sajnálattal közöljük, hogy a meghirdetett pozícióra ezúttal mást választottunk."
4. "Habár pályázati anyagod magas színvonalúnak találtuk, sajnálattal közöljük, hogy ezúttal nem Te kerültél kiválasztásra a meghirdetett pozícióra."
Hogy mikre jelentkeztem? MINDENRE! Eladónak nem vesznek fel, mert nincs kereskedelmi végzettségem. Rendszergazdának nem vesznek fel, mert hiába az OKJ, nincs: Jogsim, 2-5 év releváns tapasztalatom, saját autóm, néhol követelmény a főiskolai/egyetemi végzettés is!
Diákmunkára mikor annó jelentkeztem, rengetegre, hogy legalább az albérletet fenn tudjam tartani, ha már kollégiumba nem vettek fel, mert "A Hátrányos, Halmozottan Hátrányos jelentkezőket előnyben részesítjük!", és milyen válaszokat kaptam? "Szia! Sajnálattal közöljük, hogy blabla bla bla!" Volt néhány ugyanilyen telefonon, és az egyik kedvencem ami azonnal eszembe jutott mikor kommenteltél, így zajlott a beszélgetés:
"Szia, sajnálom, de nem téged választottak a fejesek."
"Szia, értem. Azt meg tudod mondani miért? Vagy tudok keresni valakit aki legalább elmondja, miért nem kellek ide se?"
"Hát... Nem hallottál semmit, de mennyire ismered a szaktársaid?"
"Tudom ki kicsoda. Mert?"
"Vannak néhányan akik halmozottan hátrányosak és őket előre veszik, főleg most a covid miatt. De nem mondtam semmit!"
WOOOOOOOOOOWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mennyire MEGÉRI egészségesnek lenni, ÉS még menjek is a picsába :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Egyébiránt, csak hogy reagáljak tárgyilagosan is: "Ráadásul a fogaid is tökéletesek", mondtam én egy szóval is, hogy "tökéletesek"? Annyit írtam, hogy volt nemrég egy tömésem. Valszeg azért volt, mert tökéletesek? Vagy valami elmeroggyant módon közelítetted meg a válaszom? Ha tömésre kellett mennem, nem tökéletesek, sőt! Még hagyján!
"Akinek van egy vagy több egészségügyi hátránya, az nem tud hipp-hopp kimenni külföldre, diákként se nagyon tud dolgozni akárhol dolgozni, számára úgyahogy van nem léteznek a szalag melletti melók ami mindenki másnak ott van bármikor, még takarítani sem engedi az üzemorvos."
"hipp-hopp" kimenni külföldre én se tudnék, sem a pénzhiány, sem a covid, sem a munkanélküliség miatt és soha nem is voltam külföldön.
Diákkén se vettek fel sehova semmi diákmunkára, nem azért, mert "nem tudok akárhol dolgozni".
Mint láthatod, mivel írtam egy kommentemben, hogy szalagmunkára is jelentkeztem mégis elutasítottak, mert; nincs tapasztalatom, messze vagyok, avagy a kedvencem: női alkalmazottat keresünk.
Így már az sem igaz, hogy "Ami mindenki másnak ott van bármikor" :D
Takarítani engem se engedtek, hiszen írtam is, hogy nem vettek fel több ilyen helyre se, volt, ahonnan nem mondtak semmit csak azt, hogy nem kellek, de volt ahol azt, hogy azért nem, mert "nincs megfelelő végzettségem", mivel szükségük van arra, hogy legyen "Tisztítás-technológiai szakmunkás OKJ"-m hozzá. Hoppá :D
"Aki egészséges és nem talál magának, az igenis csak egy lusta disznó."
Igeeen? Wow!
A barátom, akit említettem, hogy minden évben színötös volt, versenyekre járt, jól beszélni az angolt, minden is érdekli, mit kap? Nincs diplomája/nem diák, nem kell! Naponta 2 emailt és legalább 10 linket küld, amik egy részére én is jelentkezem, és mit kap? A múltkori az volt, hogy "Köszönjük jelentkezését kedves XY, de a feltüntetett munkakörre férfi alkalmazottakat keresünk." "Köszönjük, hogy megtisztelted szervezetünket ****** pozícióra benyújtott pályázatoddal. Releváns tapasztalat hiányában azonban el kell utasítsuk jelentkezésed. Pályafutásodhoz sok sikert kívánunk!"
WOOOOW :D Szóval ő, akinek legalább 500 leadott jelentkezése van ORSZÁGSZERTE, fizikai, szellemi, szakmabeli és azon kívüli munkákra, az anyja is támogatja és keres neki állandóan munkát, csak ahogy az apja és a báttya, pár barátja, a munkanélkülire is beregisztrált mint aktív munkakereső és sosem keresték még, valamint a helyi és a környező városok, kisvárosok önkormányzatait is bejárta, mégis elutasították mindenhonnan, ő is azért nem talál munkát, mert "csak egy lusta disznó"? Volt, mikor pár napot volt egy adott cégnél, majd kitették, mert az egyik ott dolgozó haverja keresett munkát és mivel bennsős ajánlotta, azonnal le is cserélték :D Ahogy látom kevesebbet dolgoztál életedben mint én, pedig ez már igen is nagy szó! Na meg persze, ha nem haver-koma-jóbarát juttat be valami jó helyre, nehéz ám bekerülni valahova :) Vagy ezt nem tudtad? Jajj, te szegény! A "jajj de szegény kis romáid" a szakmunkásképzőben már (elmondásuk szerint, mint írtam fentebb, tudtam beszélni néhányukkal az iskoláról) úgy, hogy 3 évet járnak oda, 2 évet tanulnak, 1 évig 2 hét tanulás 2 hét munka, normális fizetéssel+ösztöndíj, ráadásul releváns, SZAKMAI tapasztalatuk is lesz, mert ez nekik nem olyan gyakorlat mint nekünk, hogy nem is a szakmánkon belül kapunk gyakorlati helyet :D Csak egy lusta disznó, mi? :D
"Nem csilliárdos fizetési igényről írtam. Aki egészséges az ne rinyáljon. Ezerszer több lehetősége van-volt mint az aki eleve hátránnyal indul. Főleg ha nem pesti, ha nem miskolci, hanem valahová a világ végére sikerült születnie."
Oh, szóval, egészséges vagyok, de se fizetésem, se TB-m, így kaját, innivalót venni nem tudok azaz éhen, szomjan dögölhetnék, beoltatni nem tudnám magam mert regisztrációhoz TB szám kell, de amíg pirosan villog a TB-d addig cseszheted, ezerszer több lehetőségem van, amikre mindre jelentkezek/jelentkezünk is, mégis szopjuk a csataf*szt, de a szakmai tapasztalatos fizetős ösztöndíjas kis szegény roma, aki nem 5, hanem 3 évig "tanult", azóta is a gyakorlati helyén dolgozik, azaz néha bemegy, néha beteget jelent mert bulizhatnéka van. Hm :D
Egyébiránt, bár ezt nem tudhatod, és hogy is tudnád, hiszen nem vagy te látó, sem mindent tudó annak ellenére hogy próbálsz úgy írni, mintha az lennél, én sem pesti, mégcsak nem is miskolci vagyok, hanem egyéb helyen lakom/"élek" az isten háta mögött kettővel :D
"Szerinted ha egészséges embernek rohadt nehéz elhelyezkedni, annak aki ez sem adatott meg annak hogyan-hol van lehetősége?"
Igen, szóval azért, mert egészséges vagyok, fogjam be és menjek el a picsába, meg lusta disznó vagyok? Értem! Szóval, tegyük fel, háború van, megy a csata, lerepül a fél karom, Jocikának meg az egész, akkor én kussoljak, mert nekem a fele megmaradt, ne is legyen PTSD-m mert őt tutira jobban megviselte a dolog? Hm...
"Fingotok nincs a valóságról, de csak sírjatok tovább."
Akinek fingja sincs a valóságról, az Te vagy, kedves Okoska Törp! A hozzáállásod szánalmas, ahogy írsz, elárjulja, valójában mennyire beszűkült látószöggel rendelkezel.
Ja, mégvalami.
A roma srác akit fentebb említettem, tegnap este sikerült vele beszélnem telefonon (a zsír új, kb 90ezer körüli telefonján, korlátlan előfizetésén felhívott) és elmondása szerint: 3-mas körüli volt mindig, néha az alatt, de az ösztöndíjat, ami 35-40 ezer körüli volt megkapta, a "hátrányos helyzete" miatt is kapott pénzbeli támogatást, valamint a gyakorlati helyükön nettó 140ezer ft nettót (azaz a bruttó 210.600 ft-ot) megkapták, ezen felül, mivel a gyakorlati helyén tudott maradni dolgozni, jelenleg 200 nettó felett keres, van, hogy sokkal felette. Idézem, "Nincs bajuk azzal hogy cigó vagyok, megcsinálom amit kell oszt húzok haza játszani!" Érdkelődtem a 3. év végén lévő érettségi/szakmai vizsgájukkal kapcsolatban is. Pár tétel, főleg szakmai tételekről beszélt, meg néhány angol tételről is legnagyobb meglepődésemre, ahol azt kellett elmondanija, mit csinált, csak angolul, ezeket pedig mindet begyakorolták, megkapták az egész szöveget mindegyik tételhez és ennyi. Ezzel kapcsolatban, mert nem vagyok lenéző gyökér, kíváncsi voltam, hogy az angolt használja-e még.
Kérdésem: "What's your name, mate?"
Reakció: "Izé... Ez tudom mi! várjál..." kb 1 perc csend meg nyögdösés után megkaptam életem válaszát: "Iem twelve!" (nem I am, hanem iem. így, ahogy olvasod, nem "áj", hanem "i" mit "ilyen", nem "am", hanem "em" mint "emlős")...
Még a végén annyit kérdeztem tőle, hogy "Akkor jól megvagy, mi?"
"Persze! Van meló, jó a fizu, fizetett szabadság is van, idén idén jogsiztam kocsit meg bátyám adott!".
Szegény :( Esküszöm sajnálom őt :( Elnézést kérek, totál igazad volt, hogy neki(k) mennyivel nehezebb és rosszabb és hjahj :( Remélem megbocsátod tudatlanságom, elvégre, "my feeble human mind couldn't comprehend your wise thoughts, my Lord!"
Köszönöm a (normális) válaszokat! A kérdést eltávolítom a sajátjaim közül, nem látom értelmét visszatekintgetni ide, főleg nem ezekután. A segítséget, szóbeli számogatást, együttérzést pedig nagyon szépen köszönöm! Szép napot!
Többen írtak (még tegnap is), hogy mi lett a vége ennek. Nem akarok mindenkinek egyesével üzengetni, így megoldom itt:
1 hét késéssel felhívnak, hogy sajnálják, de rossz interjúra tettek be engem, mert nem arra húztak be amire jelentkeztem, hanem az ilyen olyan higher level help deskes felvételire.
Megkérdeztem, hogy így akkor, hogy tiszta lappal induljunk neki megint, mint pl lesz-e teszt, mert múltkor azt mondta nem lesz és volt, ilyesmik. Tisztáztuk a dolgok nagy részét, a hazugságokkal, a késéssel, az interjú eltolásával és a rossz interjúra való továbbítással, majd mindezek után megkérdezték, hogy mikor lenne jó nekem új időpont, csütörtökön, vagy inkább pénteken.
Erre már csak annyit válaszoltam, hogy veletek soha a büdös életbe.
Ennyi lett a sztori vége.
Az értelmes embereknek eddig szólt a kommentem!
Az azt követő válaszokra reagálva, a kérdés sosem volt kiemelve, eleve úgy találtam ide vissza, hogy megint kaptam egy privát üzenetet és benne volt a kérdés linkje. Ráadásul azt sem értem, miért május 4re kérdezel vissza, ha az interjú 5-én volt esedékes (ahogy a kérdésben is van "holnap lesz életem első interjúja, feltéve: május 4"), de már nem lepődöm meg 1-2 ember aberráltságán. Hacsak, nem ugyanaz az ember (kedves úszó kolléga) csinált több fiókot az egyetértés végett. De mindegy is!
Hatalmas száj, hatalmas egó, de ha fel kell vállalni amit írsz, már tele a gatya.
Undorító.
Hazugság miatt ne aggódj, csak nyugodtan. Ők sem szentek. Vagy hazudnak, vagy olyasmit kérdeznek, amit nem lenne szabad, vagy mindkettő.
Lényeg, hogy ne izgulj, nincs mitől. A bérről és szabadságrol táppénzről kérj informáciot, ha "elfelejtenék" szóbahozni. Bérigényt ha kérdeznek, nyugodtan kérd a szakképzett minimálbért legalább, annál kevesebbért besétálni sem éri meg. Azt sem árt tudni, hány órára akarnának bejelenteni.
Én mikor ilyen állasinterjun voltam, ahol több díszb.zi hallgatott meg, megkérdeztem, hol lenne maga a munkavégzés helye és hogy lehet oda kijutni, basszus nem tudták a pontos helyet megadni, mert külterület, csak nagyjábol elmagyarázni. Ennyi eszük volt, de nyilván a legtökéletesebb jelentkezőt várták :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!