Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Holnap 11től lesz életem első...

Holnap 11től lesz életem első állásinterjúja, valami tipp esetleg?

Figyelt kérdés

Azt mondták, csa egy ilyen kis beszélgetős, egymást megismerős beszélgetés lesz, de ahhoz képest elég sokan lesznek még bent (kb 5-en lesznek bent a cégtől). Mondták hogy ne aggódjak, csak jobban megszeretnének majd ismerni, semmi olyan dolog nincs amire úgy lehetne/kellene készülni mint pl egy teszt, vagy hasonló. Bármi ötlet vagy tipp, esetleg miről beszélhetnék? :D Az előző években a covid miatt teljesen ilyen 4fal közti életmódot folytattam, szóval nem volt valami izgalmas, arról beszélni meg, hogy a covid előtt mit csináltam és mit szerettem meg olyan furának érződik nekem :D Nem vagyok egy hú de izgi személyiség, inkább a lelkizős, emberismereti, támogatós személyiség jellemző rám ami egy férfihoz képest a sztereotípiákat nézve nem valami "megnyerő" :D beszédesnek beszédes vagyok, dehát attól függ miről megy a téma mert ha hozzátudok szólni nyilván ha érdekel akkor tudok beszélni róla, de ha pl olyanról van szó mint autók, mint foci, stb, akkor totál agyhalottnak számítok xD dolgozni mennék oda főleg, hogy legyen pénzem és a továbbtanulást szilárdabban oldhassam meg, mint a "majd lesz valahogy", de ezt nem valószínű hogy be kéne mondanom :D

Bármi ötletet szívesen fogadok! :)

2021. máj. 4. 11:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%
Persze, majd kezdőként van is miről. A fizetésről kell tárgyalni, pénzt akar keresni, a többi csak duma.
2021. máj. 4. 12:19
 12/35 anonim ***** válasza:
45%
Nekem eddig szinte az osszes allasinterjum ugyanolyan volt :D telefonos es videocallos egyebkent (covid miatt). A hr-es meselt a cegrol, milyen lehetosegek vannak, ilyesmik. Aztan meseljek kicsit magamrol, mik a celjaim, mit szeretnek. Fizuigenyt kerdeztek, korabban utananeztem, mennyit adnak nagyjabol a szakmaban, en megadtam egy intervallumot. Kerdeztem arrol, hogy van-e esetleg AYCM, kepzesi lehetoseg (nyelvi, excel),, kik vannak az adott csapatban, milyen a csapat, hogy dolgoznak, betanitas hogy mukodik, miert hirdettek meg a pozit... Ilyesmik. Nem kell tulspilazni, ird ossze most a kerdeseid, valaszold meg oket magadnak. En meg a (szakmai) tapasztalataimat kiirtam egy word doksiba (gyakornoki es sulis dolgok), atolvastam, atirogattam parszor, csakhogy osszeszedetten tudjak meselni interjun :D
2021. máj. 4. 12:41
 13/35 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat, sokat segítettek! :)
2021. máj. 4. 22:47
 14/35 anonim ***** válasza:
63%
Majd írd le hogyan közölte a "majd értesítjük"-et.
2021. máj. 5. 01:03
 15/35 molnarmarcell21 ***** válasza:
Na, hogy ment? :)
2021. máj. 5. 13:07
 16/35 A kérdező kommentje:
Hát megvolt, nem volt nagy szám. Késtek, el tolták 2 órával de magyarázatot már nem kaptam miért, ráadásul 5 ember helyett voltak ketten, velem együtt hárman. Azt mondták csak beszélgetés lesz, semmi teszt, semmi ilyesmi dolog, mégis volt 2 teszt, az egyiken volt pár szó amit kérdeztek tudom-e mit jelent, a másik meg egy szituációs feladat volt. Beszéltek magukról már sokadjára, meg beszélnem kellett a szakmai tapasztalataimról amit leírtam nekik az önéletrajzomba is, hogy egyetlen 3 hónapos "tapasztalatom" van, az is ilyen nyárigyakorlat, mégis el kellett mondanom ismét. Kérdezték, hogy "Csak ennyi? Nincsen semmi releváns tapasztalatod?" mondom hát igen ennyi, amennyit az önéletrajzba is írtam amit "gondosan áttekintettek" állításuk szerint, valamint a hirdetésben is úgy van feltüntetve, hogy pályakezdők jelentkezését is várják, aztán kérdeztem azt is, hogy ha lenne Releváns tapasztalatom, akkor azt szerintük nem írnám bele önéletrajzba hogy több esélyem legyen egy állásjelentkezésnél? Erre már nem válaszoltak csak elkezdtek beszélni a cégről, aztán jött a 2 teszt. Kb 70%-ukra helyesen adtam választ, szóval ez nem volt probléma. Ezen felül nem volt semmi, azt mondták, hétfőn vagy kedden visszajeleznek, "de sok a jelentkező", feltételezem erre gondolt a #14-es.
2021. máj. 5. 15:36
 17/35 anonim ***** válasza:
Igen, pontosan erre gondolt a 14-es. Eszedbe ne jusson ahhoz a tróger bandának elpazarolni az idődet.
2021. máj. 5. 16:54
 18/35 anonim ***** válasza:
44%

Ne csuggedj kérdező! 22 éves vagyok 18 éves koromtól keresek munkát. (Érettségi utántól) nekem 4 hónap "tapasztalatom" volt. Butorboltba felvettek valahogy eladónak szinte rögtön érettségi után. Utána kirúgtak mert a tulaj lánya jött helyettem dolgozni 🤷. 2 évig professon fiókomba olyan 450-500 pályázat van mai napig ami lezáratlan. Sehova nem vettek fel. Annyi időt energiát pazaroltam el, annyit bongesztem a neten mit kell mondani meg hogyan ismerjem be a hibaim, na ha egy picit is mondtam valamit mikor rá kérdezték egyből nem kellettek de mindig az volt a válasz majd értesítünk sok a jelentkező. A végén már úgy bele jöttem hogy mondtam a HRsnek hogy tudod hogy nem fogsz vissza hívni... Utolsó néhánnyal akikkel beszéltem és felhívtak hogy elhivjanak interjúra, rá kérdeztem telefonon hogy van olyan amit személyesen tudnak csak elmondani? Én meg mondtam hogy nem fogok órákat eltölteni az utazással legyen videohivas egyébként bele mentek de már úgy felidegesitettek hogy amikor videó hívás végén mondták hogy majd szólnak else köszöntem rájuk nyomtam..mondom elmentek a ....

Végül azt csináltam hogy tele 'kamuztam' önéletrajzom volt 1-2 MLM amit "ki próbáltam" kb 2 hétig csináltam láttam hogy esélytelen na Mind1 ... azt szépen ki színeztem ki nagyoltam. Tudtam hogy sokkal többre vagyok képes közben jogsit is leraktam. Szóval nem sokkal később ahogy elmúltam 20 a sok századik helyre is beadtam önéletrajzom nem nagy karrierem van nem is felvagni akarok ne hogy azt hidd! De végre úgy mentem egy interjúra hogy aminek a vége az lett hogy "na akkor már csak aláírunk és csütörtökön kezdhetsz is, rendben vagy alszol rá egyet?" Jajj mondom hova aludjak hozd azt a papírt 2 éve erre éhezem...😂 Persze ezt nem mondtam csak gondoltam:D de tudtam hogy ha ezt nem mondják sose hívnak vissza és csak így vesznek fel! Szóval most boldog vagyok mert 2 éve vagyok egyik neves cégnél területi képviselő jobbat nem is kivanhattam volna, de szégyelje magát az összes munkáltató hogy panaszkodnak arra hogy nincs munka erő... Még takarítónak is beadtam az önéletrajzom, turkálóba eladónak, csemege pultosnak, call centerbe, rengeteg jutalékos helyre, menhelyre, bufesnek, dohánybolti eladónak, szórólap arusnak, arufeltoltonek stb...

Szóval kitartást és ne készüld túl

2021. máj. 5. 23:12
 19/35 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk ha így flegmázol tudás nélkül, akkor ne várj visszajelzést szerintem
2021. máj. 6. 07:18
 20/35 A kérdező kommentje:

Köszi hogy megosztottad ezt velem, viszont sajnos nem tudok nem aggódni emiatt. 20 vagyok, jövő hónapban 21, középsuliban volt lehetőség OKJ-re+1év alatt így azt bevállaltam még. Tavaly Szeptember óta jelentkezek profession, indeed, joble, aprohirdetesingyen, bonafarm, euronics és még rengeteg másik, saját cég oldalán van regisztrációm, álláshirdetésre leadott jelentkezésem, meg még emailben elküldött leveleim, persze megválaszolatlanul. Amiket követni tudok, az olyasmik mint a profession, joble, email, még pár oldal még. Épp ott tartok, hogy a szüleim nem tudnak támogatni, mert apám targoncázik egy elég szarul fizető helyen, de 1 évig szerződés köti mert fizették neki a targonca vizsgát (érdeklődtem, nincs felvétel ide se), anyám nemrég mondott fel mert a főnöke egy gyökér volt(ide van felvétel, de Csak női alkalmazottat keresnek), és nem egyedüli "gyerek" vagyok, van egy aki most menne középiskolába (és koliba ami elég költséges dolog főleg együtt), meg egy kisebbik, aki idén kezdi az óvodát. A TB-met ezzel a hónappal bezárólag tudom még fizetni, az összes félretett penzem erre ment el tulajdonképpen, hogy azt fizessem havonta, mert nem képesek felvenni sehova sem. Munkanélkülibe regisztrálva vagyok és annyit mondanak csak, állandóan, hogy majd jeleznek ha találnak valamit amire alkalmas lehetek. Hónapok óta semmi hír felőlük, ráadásul még fizetni se fizethetnek semmit, mert sosem dolgoztam még.

Jelentkezéseim száma, Profession 118, joble(amit elmentettem könyvjelzőnek a "jelentkezve" mappába) 71, indeed 55, bonafarm 4, euronics 3, vodafone ügyfélszolgálatra 3x, helyben 3 üzlet, számtekbolt, ruhabolt és egy virágbolt, meg emailben az elküldött levelekben 81. Ezekből volt amit elutasítottak, volt amit le se reagáltak, volt aki azt írta"tetszem" és küldjem el a számom, elküldtem, ez volt Február közepén, azóta nem hallottam róla, voltam pár helyen tesztet írni (aminek az utazási költségei szintén fogyasztották a félretett pénzem) amik után telefonáltak, hogy jó lett a teszt, volt pár hely ahol azt is mondták hány%(90 fölöttiek voltak), de azt mondták, sajnálják, mert egyáltalán nincs semmi tapasztalatom, de a 8 általánost (talán) végzett, analfabéta gyökér, aki annyit nem fog fel, hogy hogyan kell szorzást csinálni, felvették, mert 22 évesen 10 év gyári tapasztalata van...

Interjúig meg csak ezzel az egyel jutottam, amiről beszéltünk is. Jelentkeztem eladónak, arufeltoltonek, IT telefonos supportnak, árú összekészítő, csomagolónak, raktáros munkákra, betanított egyéb munkákra, ingyen szállásos munkákra, 8-10-12 órás állásokra, kisegítő munkásnak, alkalmi, napi, heti kifizetésűekre, teljes és részmunkaidős állásokra, takarítónak (elutasítottak mert nincs végzettségem:D), a totálisan haszontalan szakmámon belül iskolai(kell nekik a tanári diploma), kis irodai(3 év releváns tapasztalat), önkormányzatra(le se szartak:D) rendszergazdának, asszisztensnek, jelentkeztem KFC, Burgerkingbe de KFC elutasított mert nem vagyok se diák se nyugdíjas, bk meg nem reagált 3bol 1 jelentkezésre sem, jelentkeztem albán pékségbe eladónak és "hátulra" sütögetni, árut felvenni bepakolni, jelentkeztem pest, debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Szeged, Veszprém, Esztergom, Nagykanizsa, Jászfényszaru és még a franc tudja milyen városokban meghirdetett állásokra, és Semmi. Ha a fentiekhez hozzá veszek azokat a jelentkezéseket,amiket nem mentettem el és nem kaptam értesítést arról, hogy jelentkeztem rájuk avagy elutasítottak, több mint 340 jelentkezésem lenne, az biztos(a fentiekkel számolva kb 338 amit követni tudok)...

Kétségbe vagyok esve, teljesen reménytelen és kilátástalan az egész. Ebben reménykedtem hogy hátha, mert oké, teljesen unfair, hatalmasabb felelősség mint valaha, semmi tapasztalattal egy pár fős csapattal kéne együtt dolgoznom reggeltől estig elég keményen, még a "bruttó bér igényemre" sem reagáltak hogy az nekik megfelel-e, pedig akárhogy számoltam, épphogy élni tudnék belőle, feltenni semmi eséllyel sem... Kb most vagyok azon a ponton, így csütörtök reggel, hogy teljesen kiszolgáltatott, földbe gyökerezett állapotban vagyok, mert egyetlen kurv* helyre nem tudnak felvenni, hogy legalább az adóm fizetve legyen.

Én jelenleg itt tartok.

2021. máj. 6. 07:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!