Holnap 11től lesz életem első állásinterjúja, valami tipp esetleg?
Azt mondták, csa egy ilyen kis beszélgetős, egymást megismerős beszélgetés lesz, de ahhoz képest elég sokan lesznek még bent (kb 5-en lesznek bent a cégtől). Mondták hogy ne aggódjak, csak jobban megszeretnének majd ismerni, semmi olyan dolog nincs amire úgy lehetne/kellene készülni mint pl egy teszt, vagy hasonló. Bármi ötlet vagy tipp, esetleg miről beszélhetnék? :D Az előző években a covid miatt teljesen ilyen 4fal közti életmódot folytattam, szóval nem volt valami izgalmas, arról beszélni meg, hogy a covid előtt mit csináltam és mit szerettem meg olyan furának érződik nekem :D Nem vagyok egy hú de izgi személyiség, inkább a lelkizős, emberismereti, támogatós személyiség jellemző rám ami egy férfihoz képest a sztereotípiákat nézve nem valami "megnyerő" :D beszédesnek beszédes vagyok, dehát attól függ miről megy a téma mert ha hozzátudok szólni nyilván ha érdekel akkor tudok beszélni róla, de ha pl olyanról van szó mint autók, mint foci, stb, akkor totál agyhalottnak számítok xD dolgozni mennék oda főleg, hogy legyen pénzem és a továbbtanulást szilárdabban oldhassam meg, mint a "majd lesz valahogy", de ezt nem valószínű hogy be kéne mondanom :D
Bármi ötletet szívesen fogadok! :)
Az ilyen állásinterjús beszélgetések általában vezetettek, rákérdeznek a korábbi tapasztalataidra, hobbidra esetleg, mik a céljaid, ilyenek. Nem valószínű, hogy autókról meg fociról akarnak majd beszélgetni veled, dolgozni vesznek fel, nem ivócimborának :D
Menni fog ez. Csak legyél magabiztos és pozitív. Illetve készülj kérdésekkel, a cégről, a munkáról, amire jelentkeztél (mármint konrkétumokkal, pl hogy a munkaidő hogy alakul pontosan, milyenek a kollégák, ilyesmi), azt szeretni szokták. Legyél aktív résztvevője a beszélgetésnek, ne legyen olyan érzés, mintha vallatnának.
Sok sikert! :)
A hülye témák mindig okkal jönnek, de általában nem tudsz rájuk előre felkészülni. Mondjuk tegnap meccs volt, a két interjúztató meg reggel azon vitatkozott, hogy jogos volt-e a piros lap vagy sem. Ha a beszélgetés célja tényleg csak az, hogy kicsit megismerjenek, akkor mindegy, hogy miről beszélgetnek veled, akár a focitémát is folytathatják. Rengeteget elárul rólad már az is, hogy hogyan kommunikálod azt, hogy leszarod a focit. Csak dadogsz, mert nem tudod, mit mondj, vagy simán kijelented, hogy nem a te érdeklődési köröd, esetleg úgy viszed át őket egy másik témára, hogy fel sem tűnik nekik, csak utólag jönnek rá hogy te irányítottad a beszélgetést.
De én is azt mondom, mint az első. Inkább ilyen céljaid, tapasztalatod témákban lesz a beszélgetés. A mit csinálsz szabadidődben kérdés azért szokott felmerülni, hogy abból következtethessenek a személyiségedre. Ha felsorolod, hogy focizol, a barátokkal mászkálsz és van kilenc testvéred, akkor valószínűleg tudsz együttműködni másokkal. Ha állandóan olvasol, akkor nem vagy analfabéta. De nem érdemes olyasmit mondani, ami nem igaz, mert lehet, hogy belekérdeznek. ("Tényleg ejtőernyőzik? De érdekes, én is szeretnék! Hogy kéne elkezdenem?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!