Hogy reagálnátok arra, ha egy gyerek ledagadtoz?
Gyerekekkel dolgozom. Ma jött egy 6 éves gyerek, aki amint meglátott felkiáltott, hogy "ez mi". Majd hogy milyen dagadt ez, ez egy disznó.
Erre hogy lehet reagálni? Sosem történt még velem ilyen, nem találkoztam még ilyen neveletlen gyerekkel. Mondjak egyáltalán bármit, vagy tegyek úgy, mintha nem hallanám? Az anyja rászólt, de a gyereket nem hatotta meg.
Áh utolsó :D én is azt akartam írni hogy "tényleg? lehet hogy túl sok gyereket ettem meg ma"
Amúgy simán visszavágnék a kis köcsögnek ha pl. utcán szólna be de úgy nehéz ha a munkahelyeden történik és vigyáznod kell a szavaidra. Reménykedj benne hogy anyuka otthon elbeszélget vele.
Persze köss csak belém :D olvasd el mit írtam, 2 lehetőséget vázoltam fel nem de bár? :3 nem is véletlenüüüül, de a kedvedért leírom :3 Ha önhibájából teltkarcsú, akkor el kell gondolkodni, hogy lefogyjon, ha nem önhibájából vagy nem is érdekli, ami teljesen legit, akkor beszól neki, hogy "te miért vagy kicsi?" Capiche? :D
Na azért álljon meg a menet egy-két válaszolónál?
Ha a kérdező esetleg valóban önhibájából kövér, mi az, hogy a gyereknek van igaza meg jajj hát csak őszinte volt és le kéne fogynia? Normálisak vagytok??? Mióta viszi egy ilyen neveletlen takony a puskát?
Azt kellett volna kedves anyukának megtanítani, hogy SEMMI köze más testalkatához és ezért valakit bántani TILOS. Igen, a gyerek is pontosan tudja, hogy bántót mondott, nem véletlen mondta és ráadásul ilyen stílusban. Egymást sem csak úgy csúfolják a gyerekek, tökéletesen tisztában vannak vele, hogy ez a másiknak fáj, ez a cél. Ne higgyétek, hogy csak mert a testük kicsi, fejben nem tudnak pontosan ugyanolyan kegyetlenek (ha ugyan még nem rosszabbak, mert a következményeket viszont már nem fogják fel) lenni, mint a felnőttek. Dehogyisnem. Szívesen ajánlanám, hogy beszélgessetek a nyugdíjas óvónő vagy a 20 éve pályán levő tanítónő rokonommal. Égne állna a hajatok, miket láttak már.
Kérdező, a helyedben higgadtan, normál hangnemben, de nagyon határozottan elmondtam volna a gyereknek, hogy ilyeneket mondani nem szabad, mert nem mondhatsz csúnyát más gyerekekre, nénikre, bácsikra, ugyanis ez fáj nekik. Tényleg nem kell kiabálni, mert akkor majd anyuka pattog, de ha abba beleköt, hogy mertél rászólni normális stílusban, miután ő kezdett el veled, egy IDEGEN felnőttel kötekedni, az már az ő baja. Egyébként sok neveletlen pisis összecsinálja magát, ha egy felnőtt, pláne idegen szól rá, mert nincsenek ehhez hozzászokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!