Alkalmazottat kirúgták mert home officeban nem csinált semmit, erre ő perelte a céget hogy nem adott eszközt-a bíróság döntött - na kinek adtak igazat?
Tavaly tavasz. Covid lezárás. Mindenkit kötelezően home office-ba küldtek. Egy kollega bevallottan semmit se dolgozott. Ő maga megmondta hogy nem fog semmit se csinálni. 1 hétig ment a huzavona, tényleg nem csinált semmit, hát kirúgták.
Ő beperelte a céget mondván hogy jogtalan volt a kirúgás, mert a cég nem adott neki eszközt a home office-hoz, nem adott gépet laptopot, netet-és a cég dolga a munkafeltételek biztosítása.
A per mára lezajlott, a bíróság döntött. Az egyik fél bukta a pert.
Na vélemények.
Melyik fél bukta a pert?
"és mit mond el rólam és mit a főnökről?"
Azt, hogy egyikőtök nagyobb szardarab, mint a másik. Te egy hangyafasznyival nagyobb. Gratula!
". Én veled vagyok"
Igazából ne velem legyél mert nem én mentem perre legyél azzal a volt kollégámmal aki perre ment és nyert.
Ő az én szememben is hős, aki végre beleszart a kivagyi főnök pofájába. ideje volt, nagyon ideje.
azóta visszább is vettek az arcból pl kiment egy kérdőív hogy kinek mi kell a home office-hoz.
Köszönöm, h megosztottad az esetet. Nalunk is HO van es bizony a cég nem biztositja a HO-hoz szükseges eszközöket. Ismerjük a törvenyt de senki nem mer mukkani. Külön megallapodast irattak alá velünk, hogy adathalászat miegyéb esetén minket terhel a felelösseg. Ezt mind a kb. 40 ember aláirta, különben mehettünk volna be az irodaba. Most felajanlottak h az asztali gepet aki szeretne hazaviheti tkp. ezzel meg is felel a cég a törvenyben leirtaknak.
A kollegad esteben gondolom nem a perlöltseg volt 2 M. Ebben az összegben bent van a kártérítés is amit a cégnek kellett fizetnie a dolgozónak?
A legtöbb munkavállaló a munka miatt megy a céghez, aztán a főnök miatt távozik.
A mi cégünk egy multinacionális nemet cég, mégis ilyen spúrok
"nem a perlöltseg volt 2 M"
végkielégítés + 60 napi felmondási idő + kártérítés + perktg.
a kollega 2 misit vasalt be a cégen, abból lejön az ügyvéd kb 200E-s perdíja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!