Hogy éljek túl egyedül ezzel a végzettséggel?
Idén júniusban végzek majd magyar-angol szakos tanárként. 25 éves vagyok, eredetileg egy kis Nógrádi faluból származom, de oda semmiképpen nem szeretnék visszamenni, mert munka sincs arra, ráadásul egy pici háza van csak a szüleimnek, 3 szobás, de 5-en vagyunk testvérek, és 7 ember nagyon sok oda.
Jelenleg Budapesten csinálom a tanítási gyakorlatom, kaptam méltányosságit, hogy a covid idején is élhessek kollégiumban a helyzetem miatt.
De júniusban lediplomázom és nem tudom, hogyan tovább. A kezdő tanári fizetés pótlékokkal együtt nettó 150 ezer, ebből albérletbe menni nem tudom, lehetséges-e... A szüleim anyagilag nem állnak úgy, hogy segíteni tudjanak. Azt hiszem, az az egyetlen módja a túlélésnek, ha nem tanárként helyezkedem el. De 0 érdemi munkatapasztalattal (csak gyorséttermi diákmunka), egy magyar-angol szakos tanári diplomával hol alkalmaznának?
Szobát is bérelhetsz ideiglenesen, az olcsóbb, mint egy saját albérlet. Tanítás mellett vállalhatsz magánórákat.
Szerintem ha szereted csinálni, amiért évekig küzdöttél, akkor ne add fel pusztán az anyagiak miatt, hanem keresd meg a legjobb megoldást.
Máshol is szóbajöhet tanári állás, ahol többet fizethetnek.
Pl magán, alapítványi iskola.
Vagy nyelviskolákban.
Tarthatsz magánórákat másodállás jelleggel. Vagy tarthatsz csak azt egyéni vállalkozóként.
Igen, ugyan ezt tudom mondani, amit előzőek. Sokkal de sokkal rosszabb helyzetben lennél, ha pl. egy földrajz-technika szakos tanár lennél.
Ez, hogy tudsz egy nyelvet, vélhetően erős felsőfokon, rengeteg lehetőséget nyújt. Ha jóltudom az angoltanári végzettség elhelyezkedés szempontjából egy alap+mester anglisztikáéval vetekszik.
Csak körül kell nézni és leleményesnek lenni, hogy milyen terület az, ahová el tudod magad képzelni. Ha találsz ilyet, akkor el tudsz kezdeni valami online tanfolyamot, vagy levelezős képzést azon a területen. Pl. egy 2 éves felnőttképzéses "egyetemi" szakot.
Ebben a korban még nem annyira a tapasztalataidat, hanem inkább az ambíciódat nézik. A nyelvtudás egy erős alap, sok mindent pedig igen hamar meg lehet tanulni, el lehet sajátítani.
Én azon a vonalon indulnék el a helyedben, hogy mi érdekel igazán?
Nyelvtanítás? Kapcsolattartás angol anyanyelvű emberekkel? Írás angol nyelven?
Ez a magyar oktatás hibája, hogy a tanár ennyit keres, de egyébként amikor kitaláltad, hogy tanár leszel, nem gondoltál bele a fizetésekbe?
Fordítás, tolmácsolás, magánórák, ezeket nézd meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!