Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy éljek túl egyedül ezzel...

Hogy éljek túl egyedül ezzel a végzettséggel?

Figyelt kérdés

Idén júniusban végzek majd magyar-angol szakos tanárként. 25 éves vagyok, eredetileg egy kis Nógrádi faluból származom, de oda semmiképpen nem szeretnék visszamenni, mert munka sincs arra, ráadásul egy pici háza van csak a szüleimnek, 3 szobás, de 5-en vagyunk testvérek, és 7 ember nagyon sok oda.

Jelenleg Budapesten csinálom a tanítási gyakorlatom, kaptam méltányosságit, hogy a covid idején is élhessek kollégiumban a helyzetem miatt.

De júniusban lediplomázom és nem tudom, hogyan tovább. A kezdő tanári fizetés pótlékokkal együtt nettó 150 ezer, ebből albérletbe menni nem tudom, lehetséges-e... A szüleim anyagilag nem állnak úgy, hogy segíteni tudjanak. Azt hiszem, az az egyetlen módja a túlélésnek, ha nem tanárként helyezkedem el. De 0 érdemi munkatapasztalattal (csak gyorséttermi diákmunka), egy magyar-angol szakos tanári diplomával hol alkalmaznának?

2021. márc. 23. 11:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem Aldi, Lidl pénztáros vagy árufeltöltőként helyezkedj el, és mindenképpen szobát bérelj. Az sem olyan vészes, még jobb is, mint a koli. :D Sajnálom, hogy itthon nem fizetik meg a tanárokat, teljesen kilátástalan a helyzet.
2021. ápr. 4. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!