Ez a teljesítmény-értékeslés csak szerintem nem normális?
Láttam egy álláshirdetést, amiben pozitívumként volt feltüntetve a folyamatos teljesítmény visszajelzés...
Nem tudom, ki hogy van vele de engem borzasztóan taszított mindig is, ha állandóan monitorozták a munkámat. Ennek az egésznek szerintem csak az az értelme, hogy megfigyelve, fegyelmezve érezd magad. Az értékeléseknél pedig a teljesítményed éppenhogy másodlagos, valójában az dönt, hogy az adott környezetbe mennyire vagy beágyazva: ha jó partyarc vagy, szeretsz a kollégákkal bratyizni, jó értkeléseid lesznek. Ha kevésbé, akkor számíthatsz a rosszra. Arról természetesen szó sem lehet, hogy bármiben visszapofázz - még ha segítő szándékkal is - a főnöködnek, mivel borítékolható az év végi negatív értékelés. Szóval véleményem szerint ez csak arra jó, hogy idegeskdj emiatt, frusztrált legyél a hétköznapokban, és nyilván a tetűláda cég legyen az életedben az első helyen, amely k*rvára lesz*r egyébként téged. Hosszú távon ebből ilyen módon senki nem profitál, a cég sem, mert nem fogod jól érezni ott magad.
Volt akinek ez alkalmazottként bejött?
#10: Nem is feltételeztem, hogy nem cáfolod meg a példát. De mindegy is, biztosan ki lehetne alakítani más formában a rendszert, csak ugye ehhez az kellene, hogy legyen egy olyan szakmailag élenjáró ember, aki a HR-rel veszi a fáradtságot.
Ha meg úgyis tudod, hogy automatikusan megkapod a jó értékelést a munkád minőségétől függetlenül, nem mindegy egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!