Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az embernek joga van arcoskodn...

Az embernek joga van arcoskodnia a teljesítménye, munkája miatt, lenéznie azokat akik kevesebbre vitték az életben? Az ilyen magatartást büntetnie kéne az államnak?

Figyelt kérdés
Engem rohadtul idegesít amikor valaki azzal vág fel, hogy az őfelsége megszenvedett a sikerért, aztán protekcióval talál magának valami jó munkát és annyira nagyra van magával. Ezt nem irigységből írom, mert nekem is voltak szerencséim az életben, de nem arcoskodok vele, de az arcoskodó embereket miért nem bünteti az állam? Szerintem, hogyha az ember nem vágna fel a teljesítményeivel és nem nézne le másokat, hogy ő semmire se vitte nem lenne irigység sem.
2021. jan. 24. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
És mégis milyen váddal büntetnék? Lenéző vagánykodás?
2021. jan. 24. 09:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Sárgacsekkre gondoltam.
2021. jan. 24. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
2: De mégis mit írnának rá? És hogyan állapítanák meg? Ha például valaki kijelenti mások előtt, hogy büszke magára, hogy sokra vitte, az már arcoskodásnak számít?
2021. jan. 24. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül kell ezt büntetni, van, hogy a sors nagyon durván visszavág. Csak az utóbbi nem mindig annyira látványos. Én ismerek egy szakmájában nagyon elismert személyt, aki a szakmai sikerek mellett iszonyatosan beképzelt és lenéző személyiség. Felkérték egy nagy szakmai projektre, élete munkája volt. Ezzel beírhatta volna magát a szakma hazai történetébe. A projekt annyira lekötötte, hogy 3-4 éven keresztül szinte csak ezzel foglalkozott. A projekt zárása előtti utolsó félévben ezt a beképzelt alakot lecserélték egy nála fiatalabb, vidéki, visszahúzódó nőre, aki kevésbé volt beképzelt, és nem volt nagyobb szakmai reputációja. Végül az utóbbi fejezhette be a projektet, számos alakítást eszközölt lényeges pontokon. Magyarországon ehhez hasonló projekt a szakmán belül 60-70 évente van egyszer, így a fent említett személy is tudja, hogy nem tudja beírni a nevét a szakma hazai történetébe, pedig erre készült éveken keresztül. Azóta is a kollégáinak, munkatársainak folyamatosan erről panaszkodik. Azt nem ismeri el, hogy azért dühös, mivel nem fejezhette be a munkát. Ezzel szemben mindig a projektet szidja, hogy a vidéki nő mennyire elrontotta. Van pénze és szakmai hírneve, de megtört, nem ugyanaz az ember.
2021. jan. 24. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Vitatkozhatunk ítéletnapig azon, hogy van-e joga arcoskodni valakinek vagy sem, de akár van, akár nincs, az a tény biztos, hogy magáról állít ki bizonyítványt ezzel a kollégái előtt, - akik az első adandó alkalommal éreztetni is fogják ezt az illetővel, sőt, ha módjukban áll, meg is fogják ezt torolni.
2021. jan. 24. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem csípem én sem a másikat lenező embereket, de mint tudjuk, népünk 2006 óta ezt akarja, ami gáz.
2021. jan. 24. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:
79%

Kellene igen, de csak akkor, ha az összes lecsúszott, irigykedő, rosszmájú, mindenkit utáló "aki nálam többre vitte" embert is.

Szóval az a kérdés, hogy mekkora büntetést látnál reálisnak, amit a másik oldalon te is befizetnél

2021. jan. 24. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!