Meddig kellene tűrni, hogy valaki szülés után visszajön dolgozni, hozza a gyereket is magával, napi 6 órából 4-et a gyerekkel van, az ő munkáját meg másoknak kell megcsinálni?
Semeddig. Neki más jellegű segítségre lenne szüksége, amit nem egy munkahely tud nyújtani.
De hány éves az a gyerek? Miért nem intézményben van?
Jelezd a felettesednek.
Megértem őt is és téged is.
Mondjuk nálunk a hiányzás miatt volt balhé amikor beteg volt a gyerek.
Mivel csak ketten tudtuk végezni a cégünknél a kolléganőmmel azt a munkát így ha kiesetem a gyerek miatt mindig ment a fújás rám. Hát amikor neki lett gyereke akkor be látta, hogy nem tudtam mit csinálni.
De bölcsöde nincs a közelben?
Egyedulallo szuloknek emlekeim szerint kb a gyerek 3eves koraig nagyon nehez felmodnani. Marmint alapos indok kell hozza es az sztem az, hogyha valaki behordha a munkahelyre a gyereket es nem a munkat vegzi el. Konkretan ez a helyzet nem normalis. Van bolcsode.. Amugy az en volt fonokom is behozta a par honapos kolyket az irodaba egy jarokaba... Egesz nap hallgathattuk a vonyitast meg szagolhattuk a kakiszagot.
Kesobb egy masik mhelyen meg a kolleganom (o is egyedulallo anya) allandoan otthon volt a kolykevel es egy ideig persze nyugtatgattuk magunkat ezzel a szoveggel, hogy 'jaj szegeny, hat nincs apuka' aztan mar elfogyott az emberek (kollegak) turelme. (szerintem full joggal, mert aranytalanul sok munkank lett igy de a fizetesunk ezt nem tukrozte)
Allando tulora, helyettesites, hetvegezes volt mert az anyuka havi 1hetet ha bejott es meg akkor is kizarolag delelott volt hajlando dolgozni. (ezt is megteheti) %&$$& kivolt vele.
Mielott valaki jonne most azzal, hogy majd megtudom ha lesz gyerekem.. Jelzem van 2 gyerekem, egy ovis es egy bolcsis. A ferjemmel megosztva vagyunk veluk itthon ha kell, es igyekszunk legkevesbe kitolni a kollegainkkal, (pl homeoffice ejjel meg alvasidoben) de meg igy is neha sikerul. Mondjuk, talan megsem ugy hogy a munkam 2/3-ad reszet leszarom.
Ezt nem kell tűrni, max szerintem két nap aztán ennyi. Ha ritkán, mondjuk havonta 1 napra beviszi, az még oké lehet, de sorozatosan, több napig nem. Ez végül is munkahely és nem bőlcsöde - egyébként miféle munkahely ez, hogy be lehet hurcolni a gyereket aki ráadásul ott ordít és zavarja a többieket?? A legtöbb helyen ez elképzelhetetlen lenne. Ahogy az is, hogy az egyik munkavállaló kihúzza magát a munka alól.
Vagy home office kéne ennek a kolléganőnek - ha a kérdezőnek is otthon kell befejeznie a munkát, akkor a kérdéses anyuka ugyanúgy megteheti ezt, vagy valami mást ki kell találni, a vezetőséggel kell beszélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!