Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg szemét lennék, hogy...

Tényleg szemét lennék, hogy nem akarom vinni őket kocsival? Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Nemrég megvettem életem első autóját. Pár kolléga megkért arra, hogy elvinném-e ide meg ide, mert úgyis arra megy, amerre én, de olyan is volt, aki kerülővel akarta magát elvitetni. Azt tudni kell rólam, hogy én nagyon erősen introvertált személyiség vagyok, a kocsimban is egyedül szeretek lenni a saját utasteremben, így páromon és szüleimen kívül mást nem is engedek beülni (ők is nagyritkán szoktak, mert mindhármójuknak van kocsija, ha meg párommal megyünk valahova, akkor az ő kocsijával szoktunk menni). Ráadásul kisautóm van, így aki hátra beülne, akaratlanul összerugdosná be-és kiszálláskor az első ülés háttámláját. A kollégákkal nem vagyok egyikkel sem nagy barátságban, elbeszélgetek velük néha, de ennyi. Mondtam nekik a kérésükre, hogy ne haragudj, de nem. Rögtön rákérdezett mindenki, hogy ,,De miért?”, amire én azt válaszoltam, hogy mert nem szeretném és kész. De ahelyett, hogy elfogadták volna, megsértődtek mind, hogy miért vagyok képtelen egy ilyen apróságra, a kocsiban különben is azért van 5 ülőhely, hogy ennyi ember férjen el benne, én meg egyedül ülök a kocsiban. Mikor mondtam nekik, hogy szerezzék meg a jogsit és vegyenek egy autót ők is, ott a lehetőség, arra is megsértődtek. Egyébként benzinpénzt egyik se akar adni, mert szerintük az autósok nincsenek rászorulva, miután egy kocsit képesek fenntartani, nekik meg nincs pénzük erre, azért járnak tömegközlekedéssel (ezt csak mellékesen jegyzem meg, mert ha fizetnének se szeretném vinni őket). Mondtam azt is, hogy kérjenek meg mást erre, de azt mondták, hogy más se ment bele ebbe.
ma 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy vagy szemèt. Senkinek nem tartozol taxiszolgálattal.
ma 09:03
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Én azt gondolom, hogy önbizalomhiányod van, amiért a kérdést feltetted és lelkiismeretfurdalásod, hála a sok "ennyit megtehetnél" manipuláló embernek. A kollégáid pedig nem tudnak frusztrációt viselni, amikor nemet mondanak neki. Mindkettő csak hátráltató probléma. Neked kizárólag magaddal van dolgod, hogy a határaid meghúzd. Nem akarsz taxi lenni. Pont. Nem kell további magyarázkodás. Az, hogy ők hogy reagálnak, azzal neked már semmi dolgod. Ezt kellene megtanulnod, mert mindig szembe fog jönni az élet.
ma 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagy szemét, pont, hogy jól tetted. Az ilyen "csak egyszer vigyél haza" szintű kijelentésekből szokott az lenni, hogy onnantól fogva állandóan arra játszanak majd, hogy minden adandó alkalommal elvidd őket valahova.

Közben meg nem is tisztelnek, a megjegyzéseik alapján, és ingyen elvárták volna, hogy fuvarozd őket. Szóval jól tetted.

ma 09:17
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem vagy szemét, nem vagy köteles ilyen jellegű szívességeket tenni senkinek. Jól tetted, hogy nemet mondtál, majd "feldolgozzák".
ma 09:34
 5/7 anonim ***** válasza:
17%
Nyilván nem voltál szemét. Persze ezek után te sem kérhetsz szívességet tőlük, de gondolom ezzel tisztában voltál, mikor elutasítottad őket. Ugye?
ma 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Tudod mi a szívesség fogalma, 5-ös?

Egy váratlanul felbukkanó, egyszeri helyzet, amiben segítséget lehet kérni valakitől, akiben bízol. A sorozatos fuvarozás, mert a másiknak nem kényelmes az eddigi utazása, az nem szívesség. Az meg a legundorítóbb, és sajnos az egyik legmagyarabb gondolkodásmód, hogy te azt gondolod, hogy ha teszel valakinek egy szívességet, ezzel sakkban tarthatod. Itt Törökországban leköpik legálisan az ilyen embert. Csak szólok.

ma 10:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én tömegközlekedek,mert nem érdekel a vezetés,de elég hülye indok,amit mondtak.Fogadják el,hogy nrmet mondtál,a másik meg fizessenek,ha valaki többször furikázza őket.

Nem vagy szemét,ők a pofátlanok.

ma 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!