Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztonságos kivenni egy...

Biztonságos kivenni egy szemet a láncból?

Figyelt kérdés

50ccm-és motoron véleményem szerint az új (kisebb) lánckerék ez túl hosszú a lánc, ezért egy szemet ki szeretnék venni. Vettem hozzá egy lánckiszedő szettet illetve egy patent szemet. A lánc 420-as.

A kérdésem az lenne, hogy szétpattintom, kiveszek belőle 1-2 szemét, aztán visszateszem az új patent szemmel és kész? Van valami extra trükkje?

Néztem videókat, de mindenhol csak a szétszedést taglalják.

2021. okt. 20. 15:20
 1/8 A kérdező kommentje:
Az új patentszemet mivel kell bekenni?
2021. okt. 20. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:

nem szétpattintod, hanem flexel szétvágod, levágsz belőle amennyit kell és kiegészíted a zárható új láncszemmel

egyébként, ha lánckereket cseréltél, láncot is kellett volna, mert mire az elkopik, a lánc is kinyúlik

2021. okt. 20. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, csak rendesen rakd össze a szemeket!
2021. okt. 20. 17:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Összerakásnál a kis "rudat" meg kell ütögetni a szélein hogy legyen pereme és ne tudjon szétcsúszni.
2021. okt. 20. 19:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem az
2021. okt. 20. 23:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Természetesen a lánc is most lett cserélve, csak túl nagy lánckerék lett rakva előre, így azt kicserélem egy kisebbre, de akkor pedig ki kell vennem egy szemet a láncból.

Vásároltam láncszem kiszedőt is, ilyenkor is kell a flex? Láttam videókat, ahol leflexelik a kis henger szemecskét és úgy ütik azt ki belőle.

Vettem továbbá egy kapcsos patentszemet, az alá kell valamiféle zsír vagy valami? Videókon van ahova tezsenk, és van ahol nem. Nem kaptam hozzá zsírt. Zsírozó spray van nekem az is jó lehet?

2021. okt. 22. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Kiveszed a szemet, kenés nélkül beleteszed a patentszemet, forgásirány felől rápattintod a biztosítást és lehet hajtani.
2021. okt. 23. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért összepattintás után egy kis kenés már nem árt.
2021. okt. 24. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!