Használt autógumit hol lehet leadni?
Szeméttelepen próbáltam már. Oda csak 4 db-ot lehet leadni 1 évben, felírják egy füzetbe hogy ki viszi, meg a lakhelyet is és így más városban található szeméttelepre nem is engedik leadni.
A városban 1 gumis van, tőle is kérdeztem, de nem veszi át.
Nekem meg évente keletkezik úgy 30-40 szemétbe való gumim legalább (játszós autóról). Hol adjam le? Nem akarom kidobni az út szélén az erdőbe, mint ahogy sokan csinálják.
Ha nem kapsz értelmes választ akkor amit tudom, hogy tutira működik:
Bérelsz egy hulladékos konténert egy napra. 25-30 ezer Ft és beledobálod a gumikat. Sok helyen nincs megszabva, hogy mit rakhatsz bele. Elektronikai hulladék ne legyen csak.
Nálunk a hulladékudvarban magánszemély 165 kg-ot, vagy 15 db-ot adhat le egy évben. Én meg se közelítem ezt a mennyiséget, pedig nem autózom keveset. Nincs valami ismerős, rokon, kolléga, barát, aki a saját kvótáját megosztaná veled?
Olyat tudok még, ahol a gumi sáveszi a selejt gumit. De nem ingyen, hanem valami 500 vagy 1000Ft-ot kell fizetni drabjáért.
Szerintem becsüljük meg, hogy a kérdező nem akarja az erdőben lerakni a gumikat. Sokan vannak, akik ezt simán megteszik.
Én rágoogliztam: autógumi leadás
Elég sok a találat, de attól is függ, hogy hol laksz. Az fkf egyszerre 4-et, évente 12-őt vesz át. De gondolom lakosonként. Lehet, hogy elég a családtagok lakcímkártyáját elvinni.
Esetleg az is megoldás lehet, ha adsz némi borravalót a hulladékgyüjtő telephelyen. Ha nem darabra tartják nyilván, hogy mennyi gumi jött be, akkor biztosan van aki elfogadja. A környezetvédelem szempontjából ez még mindig jobb, mint bármi más.
Gumisoknál 500/darab áron láttam találatokat.
"De gondolom lakosonként. Lehet, hogy elég a családtagok lakcímkártyáját elvinni."
Nem budapesti vagyok, de nálunk a hulladékudvarban nem úgy megy hogy bárki besétál és feltétel nélkül csak a lakcmkártyával leadhatja az X db gumit. Feltétel a legutóbbi időszakra vonatkozó szemétszámla befizetésének igazolása (pl csekk). A csekk meg gondolom egy ember nevére szól, nem kap mindenki a családban.
Erre írtam fentebb, hogy akár be lehetne vonni szomszédot, rokont (aki más címen lakik), ismerőt, barátot, kollégát, aki amúgy sem adna le az adott évben gumit és megtenné ezt a szívességet. Beül az autódba, elviszitek a gumit, az ő nevén adjátok el. Aztán hazafuvarozod. Így neki ez tulajdonképpen csak fél óra áldozat a szabadidejéből, te meg megszabadultál újabb tízén-pár darab gumitól.
Az fkf honlap ezt mondja:"A hulladékudvarok szolgáltatásait díjmentesen csak budapesti lakosok vehetik igénybe a meghatározott mennyiségi korlátig."
ennél nincs direktebb utalás, de ez azt sugalja, hogy lakosonként lehet igénybevenni. Mindenki, aki azon a lakcímen lakik, ahol kifizették a szemétdíjat. A minimum, hogy ezt érdemes megkérdezni, ha valakit érint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!