Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Min múlik hogy mekkora a hűtő?

Min múlik hogy mekkora a hűtő?

Figyelt kérdés
Adott egy g astra kilyukadt a hűtő bárdiba vettem másikat de nagyobbat kaptam. A furatok helyei ugyanott vannak szóval bement a helyére de ugye a ventillátor kerete kisebb így az nem. A kérdést úgy értem hogy mi alapján kaptam nagyobb hűtőt és nem a kisebbet?a klímásban van nagyobb?vagy a nagyobb motorokban?

ma 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Összetett dolog, főleg a motortól függ hogy mekkora hűtő van egy kocsiban.

Viszont jobb kérdés, hogy mi alapján rendelted meg a Bárdiban? Cikkszám vagy alvázszám alapján?

ma 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha befér a helyére és nincs promléma , akkor az jó lesz .

Amíg a termosztát kinem nyit mindegy mekkora , hameg kinyit akkor is tulajdonképpen.

Csak ha erőlteted akkor nem melegszik jobban.

ma 18:29
 3/10 anonim ***** válasza:

2.

Azért ebben nem lennék olyan biztos. Ahhoz, hogy a hőfok az optimális környékén legyen mondjuk 4-5 fokon belül mindkét irányban, mindent méretezni kell. Pl már a hűtőfolyadéknál is probléma lehet 2-3 deci hiány, pedig az ember nem gondolná, hogy 10 liternél ez annyit számít.

ma 18:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Elvileg motórkód alapján lett rendelve össze is néztem láttam hogy ahova megy az jó de utólag számoltam a venti méretével. Szoval azt kéne szereznem valahinna csak így hiába mondom hogy g astra venti keretet akatok ha az nem lenne jó
ma 18:58
 5/10 anonim ***** válasza:

3.

Pedig a kettes jól mondta, egy túlméretezett hűtő nem fog gondot okozni,.olyan,m intha nagyobb aksit vennél.

Klímásé lehet nagyobb,.vagy más motorral szerelté.

ma 19:14
 6/10 anonim ***** válasza:

5.

Annyit mindenképp tud, hogy állandóan a termosztát nyitási hőmérséklete alá hűl, emiatt az 5 percenként nyit-zár. Ergo a vízhőfok sem 85-90 lesz, hanem 75-90. Ettől még persze nem lesz baja, de nem optimális működés.

ma 19:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez igaz lenne, ha a termosztátnak ki-be állása lenne. De nem így van.
ma 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:

7.

Érted te a lényeget szerintem. Túlhűl a nagyobb hűtő miatt, ezért elzárja az oda vezető utat. Aztán pár perc múlva máris nyit megint.

ma 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:
6. Rosszul írod mert a termosztát pont ugyan úgy nyit és zár, tehát a víz hő fok nem fog változni.
ma 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:
7. Én értem, de te nem. Nem tud túlhűlni, ezért van a termosztát. Fokozatmentesen nyit és zár, a szükséges mértékben.
ma 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!