Tényleg megesik olyan, hogy a munkáltató kerekperec megfenyegeti a dolgozóit, hogy aki nem oltatja be magát covid ellen, az ki lesz rúgva?
Figyelt kérdés
Eddig pletykaszinten hallom. Tényleg van ilyen? Tapasztalta esetleg valaki?2021. febr. 14. 11:54
11/27 anonim válasza:
10
De amíg nem lesz kötelező a vakcina ,addig a munkáltató nem írhatja felül önkényesen a jogszabályokat.
12/27 anonim válasza:
11
Veszélyeztetett foglalkozásoknál előírhatja. Ahogy írták előttem is, ha nem a vakcina miatt, akkor majd más miatt rúgnak ki. Nincs járható út. Más munkát kell keresni.
13/27 A kérdező kommentje:
Én már azt is elképzeltem, hogy egyes munkáltatók majd megtiltják az alkalmazottaknak, hogy amíg náluk dolgoznak, bármikor is külföldre utazzanak, mert hogy onnan tuti behurcolnák a vírust. Ha szabadságra mennek, utána valamiképp igazolniuk kell, hogy országon belül maradtak. Most lehet erre azt mondani, hogy lehetetlen hülyeség, de ezt az egész mostani hóbelevancot talán nem hittük volna annak, ha valaki akárcsak 2 éve felveti, mint elképzelést?
2021. febr. 14. 12:57
14/27 anonim válasza:
13
Ez nettó baromság. A vakcina teljesen más, mint a külföldre utazás.
15/27 A kérdező kommentje:
14: Lehet, hogy választás elé állítja őket. Vagy oltatnak vagy pedig sose mennek külföldre, amíg ott dolgoznak.
2021. febr. 14. 13:03
16/27 anonim válasza:
15
Külföldön sem kapod el nagyobb eséllyel a vírust, ez is hülyeség.
17/27 A kérdező kommentje:
16: Magyarázd el az ilyenfajta gondolkodásúaknak!
2021. febr. 14. 13:08
18/27 anonim válasza:
Egy random szalag mellett dolgozó gyári munkástól nem várhatják el, legfeljebb ha nagyon kukacoskodó a főnök.
Egy honvédtől, akit külföldi kiküldetésbe is küldenek, vagy egy fertőző osztályon dolgozó ápolótól elvárhatják az oltást.
19/27 anonim válasza:
28:pont szalag munkàs ból van a legtöbb. Ki basznak a 3 hónap után.
20/27 anonim válasza:
Biztos lesz ilyen. A nőket sem a gyerek miatt rúgják ki / nem veszik fel, hanem papíron más miatt. A különbség inkább az lesz, hogy itt szerintem a nagyobb helyek fognak zsarolni. 1000 alkalmazottnál senkit sem érdekelt, hogy Manci szülni megy, mert nem érződött a kiesése és vissza is tudták venni, mert volt akkora fluktuáció. Vírus esetén egy gyártósort több napra leállítani, végigfertőtleníteni, esetleg a dolgozókat tesztelni több 100 millió Ft is lehet egy autógyárnak, amit nem fognak benyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!