Emelt bér utalása lehet „tisztességteszt“ egy munkahelyen? Hogy szólok-e magamtól?
Ha emelt bért kapok utalva, anélkül hogy bárki szólt volna erről, akkor az lehet sima tévedés.
Meg lehet hogy nem tévedés, hanem egy tudatos szándékos akció? A tét: szólok-e magamtól vagy zsebre teszem az emelt bért és hallgatok?
Lehet ez is mögötte?
Amolyan lejáratás-kísérlet? Ha szólok, akkor nem jött be a trükk, de ha nem szólok, akkor máris van muníció ellenem?
A kérdés kamu.
De velem közmunkában dolgozva megesett, hogy kb. 15 ezerrel többet fizettek, majd kiderült, hogy nemcsak nekem, hanem mindenkinek. Vissza nem kérték, hanem utána a következő hónapban mindenki annyival kevesebbet kapott. De ezt előre közölték, 2 nappal a hibás utalás után. Persze, ha jól emlékszem emlékszem, voltak olyanok, akik a hibás fizu megkapásakor a különbözetet valami legális extrának vélték, és azon nyomban elkocsmázták meg pókergépezték. Utána a csökkentett fizetéskor meg szívtak, mint a torkosborz.
"De hallgatni NEM arany - ilyenkor!"
Nos, mint írtam, 2017ben 3 hónapon keresztül csak úgy nulla értesítéssel jogszerűtlenül megcsonkították az akkori béremet, melyet azóta sem adtak oda.
Akkor ezt a többletet betudom abba a 4 évvel ezelőtti tartozásba és még mindig a cég van mínuszban.
Gondolom, ez így beleköthetetlen.
"25: És mi állt a fizetési papíron, hogy miért kapsz kevesebbet?"
Semmi. A bérlap szerint én a teljes béremet megkaptam. Miközben nem kaptam. És ugye utaltak már akkor is, és nem kicsit szánalmas hogy a cég kiad egy bérlapot hogy ő utalt nekem X ft-ot és ott a banki kivonat hogy nem annyi jött.
Hát akkor a bank lopta el. Nyilván.
Ez egy ilyen kkv szektoros kupleráj hely mit lehet tőlük várni. Még hazudni is csak ostobán tudnak.
Hát én bizony hozzányúlok.Ha számon kérik előveszem a 17-es bankszámla kivonatot és rámutatok.
Tudni fogják majd miről beszélek!! ha nekik szabad csalni lopni akkor nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!