Miért nem hiányszakma a szobafestő?
Egyrészt, festeni például a hülye is ki tud otthon magának. Áthívod a haverokat, megvan pár nap alatt. Nem agysebészet, ha már megvan a csupasz fal, amit elég alapozni. Egy vízvezetékhez vagy elektromos vezetékhez már nem szívesen nyúlnék hobbiból laikusként. Egyrészt mert meghalok, másrészt mert nem akarom eláztatni, sem felgyújtani a lakást.
Festeni könnyű fizikai munka, ami nem igényel szaktudást annyira, nem is veszélyes vele próbálkozni, főleg beltéren.
Egyszerűen nem tolhatják a végtelenségig az áraikat sem, mert egy pont felett az ember inkább megcsinálja magának, minthogy kifizessen érte súlyos százezreket.
#2 Két év az a fostos szakma, ami alatt csomó olyat is tanulnak, ami alig fordul elő a gyakorlatban. Ne hogy már egy intelligens ember ne tudna utánajárni annak, hogy hogy kell egy közönséges betonfalat kifesteni... Egy olyan világban, ahol mindenre van már egy részletekig belemenő videó.
Apám belsőépítész, nem ért rá, mikor a lakásomat festettük. Szakembert hívtunk. Az a selejt úgy összetaknyolta a kisebbik szobát, hogy vissza sem hívtuk a többire. Én javítottam ki szánalmas videók meg apám útmutatása alapján és elhiheted, jobb lett, mint a vastagon odapacsmagolt festék, amivel összekúrták a szegélyeket is, amiket persze mennyezetfestés előtt raktak fel, úgy, hogy a mennyezet színes, a szegély meg hófehér (kellett volna, hogy legyen).
Villanyszerelőnek is csak villamosmérnök ismerősöm hívom, aki egyetem után szerzett még erről is végzettséget.
Himihumi 2 éves képzéseken végzett szakemberekben, amihez kb agy sem kell, hogy elvégezd, nem fogok megbízni többé. Ott kell lenni a sarkukban, hogy ne basszák szét azt a keveset is, ami vállalható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!