Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tanácsok ilyen munkahelyi...

Tanácsok ilyen munkahelyi problémára?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok külföldön, ahol berakott a munkaügyi központ melóba egy otthonba, ahol öregeket ápolnak.

Kiképzésem van.

A kollégák nagyon kedvesek voltak, ők is bevándorlók, az irányítóm sokat biztatott, de sokat is dolgoztam. Persze annyi felelősséget nem pakoltak rám, mint a gyógyszeradás, de kipótoltam más feladatokkal. Ami nehezebb is ennél, pl étkezések után az egész konyha elrámolása stb.

A főnöknő azt akarta 2 hónap után hogy tovább maradjak. Hívták is a munkaügyist is hogy ezt megbeszéljék.

Minden ok.

Mikor az irányítóm megtudta hogy maradok, 180 fokot fordult, undok lett, ő úgy értette, mert rosszul beszéli a nyelvet, hogy en februarig maradok.

Szerintem félreértett, mert mondtam neki, hogy a praktika 2 hónap. Erre azt hitte hogy csak addig kell kibírjon.

Most lehullt a maszk, dühös, csúnyán néz, folyton kötekedik.

Természetesen elmegyek jövőhéten a főnöknőhöz, hogy elejét vegyem a furkálásoknak.

Szerintetek miert viselkedik valaki így, számomra érthetetlen hogy ilyen undok ok nélkül.

Nem zavarom, nem túrom ki, ő fel van véve véglegesítve, nem befolyásolok semmit mégis utál és ki is mutatja.

2 hónapig vigyorgott, ölegetett biztatott. Nem értem ezt.

Nem sértettem meg, mindenben ráhallgattam.

tegnap 18:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán így milyen jövőm van ott? A főnökség kedves
tegnap 18:45
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Miért nem kérdezed meg töle személyesen?
tegnap 18:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze mert őszinte választ adna. Megmondaná rosszul látom, semmi baja. Ha meg akarta l volna mondani már rég megmondta volna. Ha oka lett volna, örömmel szólt vlna
tegnap 18:56
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

És ha mégis megpróbálnád? Mármint láthatóan nagyon keveset tudsz erröl az emberröl. Nem biztos, hogy helyesen jósolod meg, hogy fog reagálni.

Amúgy te is segíthetsz a dolgon, ha nyugodtan és nem konfrontatívan kérdezed meg töle, hogy mi a baja.

tegnap 19:19
 5/13 A kérdező kommentje:

Marhaság. 2 hónapig ölelgetett es azóta utál mióta megtudta hogy maradok. Nyilvánvaló, hogy sose bírt és hazudott elejétől.

Még kèrdezzek hülyeségeket is, hogy megalázzam magam még jobban. Lapozz !

tegnap 19:23
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem is akarok megtudni sokat erről az emberről, nem mélypszihologizálni akarom hanem dolgozni
tegnap 19:24
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Akkor ülj le vele beszélgetni egy kicsit, és mond el így, ahogy le is írtad. Munkahely, barátkozni nem kell, azért vagy ott (te is), hogy dolgozz.
tegnap 19:33
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Persze, marhaság az öszinte kommunikáció.

> hogy megalázzam magam

Miért megalázó az, ha odamész valakihez és azt mondod:

- "Figyelj Béla, eddig tök jól kijöttünk, de amióta megtudtad, hogy maradok, azóta más lett a viszonyunk. Mond el, mi a baj, hátha tudunk rajta segíteni"

> nem mélypszihologizálni akarom hanem dolgozni

A munkahellyel együtt jár egy kollektíva. Az egyik kollégád meg valamiért neheztel rád. Láttam már embereket csak azért felmondani jó munkahelyekröl, mert nem jöttek ki a kollégáikkal.

Két ember kapcsolatán csak a két érintett ember tud javítani. Ha te nem próbálkozol, senki se fog helyetted.

Tudom, hogy félelmetes megpróbálni személyes problémákat megoldani idegenekkel, de hidd el, megéri. Föleg, ha az ébren töltött idötök felét együtt fogjátok tölteni.

tegnap 19:36
 9/13 A kérdező kommentje:

Te férfi vagy es nők közt nem ilyen egyszerű megoldani dolgokat.

Plusz kockazat tenni egy ilyen lépést, mert lehet megijed, hogy megyek majd a főnökhöz, es beelőz ő.

Ez hulyeség.

tegnap 19:55
 10/13 anonim ***** válasza:
62%

Szenvedni meg nem hülyeség?

Írod, hogy rosszul beszéli a nyelvet. Nekem ebből az jön le, hogy a saját helyét félti tőled. Vagy, mivel nem értette, meddig maradsz, azt gondolja, hogy óriási hátszeled van, fejére fogsz nőni.

Nő vagyok, és nem értem az érvelésedet.

A megbeszéléssel vagy nyersz vagy vesztesz, de a hallgatással meg tutira marad, ami rossz.

tegnap 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!