Gyanakodjak szív problémára vagy csak egyszerűen a munkahelyi stressz?
Figyelt kérdés
Tudni illik rólam, hogy hajlamos vagyok a túlzott stresszelésre. Nem vagyok pánikbeteg. Másfél hónapja dolgozok az új melóhelyemen, ami egy retek. Rühellem a főnökömet, mert mindig mindenért lebasz. Ha elvagyok a gondolataimban és számolok le éppen, mond valami hülyeséget, mert imádja a hangját hallatni, én visszakérdezek, hogy tessék?, na hát akkoris, én vagyok a hülye. Ha nem tudtam valamit megjegyezni, és lejegyzeteltem, na hàt akkor végképp (hozzáteszem probléma nem volt belőle, és nem is olyan dolog, amit megkellett volna tanulni) Kommunikálok, mindenkivel jól kijövök, teszem a dolgomat, ám semmi sem elég jó. Egyik nap úgy bestresszelt már az egész napos csesztetésével, hogy rosszul lettem. Szabályosan fájt a mellkasom, élesen és hirtelen. Azóta mindennapom ugyanilyen. Hirtelen és élesen elkezd fájni a mellkasom, mindig azthiszem, hogy mentőt kell hívnom, de aztán 1-2 perc múlva elmúlik. Dohányozni dohányzok. Munkahelyet nem tudok váltani, mert kisvárosban élek, ahol nincs több munkalehetőség, mert sorban zárnak itt be az üzletek, a meglévőkben már megvannak az emberek, de azért nyitva tartom a szememet. És nagyon kevés tartja, hogy beolvassak ennek a savanyú életűnek, hogy ott vagyok neki napi 14 órát nevetségesen alacsony összegért (10.000 egy napra)…. Lehetséges, hogy a stressz? Vagy az idő? Vagy pedig el kellene mennem kivizsgáltatni magam? Például, most is fáj, de nem stresszeltem, csak megittam egy kávét, bár lehet a tudat, hogy holnap mennem kell dolgozni…2023. júl. 14. 08:00
1/3 anonim válasza:
Pedig ez panikbetegség, kár szépíteni.
2/3 A kérdező kommentje:
Most végeztem háziorvosnál. EKG eredményem nem valami fényes, vérnyomásom meg rettentően ingadozik. Mehetek kardiológiára. Hurráá 🥲 tárgytalan már a kérdés
2023. júl. 14. 11:41
3/3 anonim válasza:
EKG ha nincs ritmuszavarod, valószínű nem mutatott ki semmit, szóval ezt a válaszodat nem értem.
A stressztől lehet magas a vérnyomásod, ha krónikus a stressz, akkor pedig szinte biztos, hogy az okozza.
A rossz az amikor a stressz okozza és elkezdenek tömni vérnyomáscsökkentő gyógyszerral, aztán mikor kevésbé vagy stresszes akkor annyira leesik majd, hogy collabálsz.
Én továbbra is pszichiáterrel konzultálnék, aki mondjuk neurológus is, és sok mindent látott már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!