Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem engedik a dolgozókat...

Nem engedik a dolgozókat szabadságra. Mennyire teheti meg ezt?

Figyelt kérdés

Egy gyárban dolgozom, ahol egy ideje azt játszák, hogy nem vehetjük ki a szabadságainkat, nagyon sok embernek marad bent, nem is vetetik ki, van aki most 50 nappal indul mert 20at hozott át. Természetesen ezt sem veheti ki most idén csak úgy, könyebben mert most is visszautasították neki és sok más embernek a temérdek munkára hivatkozva. Nem adják ki márciusig, egész évben kivehetjük a tavalyi szabit, de mivel visszautasítanak időközönként szabadság stopra hivatkozva, mindig megmarad ugye megint amit megint átvisz az ember. Van akinek csak 1 marad, van akinek 20 is, de a legtöbbnek van 5 napja legalább áthozva. Mostanában amióta kovid van, még sűrűbben szabadság stopot hirdetnek. Kovid óta az utolsó bőrt is le akarják húzni rólunk. Akkor sem álltunk le, csak levették a munkaidőt. Mondjuk nem bántam azt. De idén a bent tartott leállásos szabadságból sem lett semmi, mert dolgoztattak minket mégis. De egész évben bent fogták, nehogy kivehessük. Be kellett mennünk, de épp hogy volt mit csinálni.

A kérdésem az lenne, mennyire elterjedt szokás ez, hogy a tavalyi szabikat évekig lehet tologatni át? Mit tud a dolgozó ezellen tenni? Ki ellenőrzi őket?

Szerintem nagy sumákság van a szabikkal ahogyan ők elszámolják....

2021. jan. 15. 09:37
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
A mi bérpapírunkon konkrétan egy szó sem szerepel a szabadságról: az sem, hogy még mennyi van, mint normális helyeken, illetve ha kivesszük, azt sem vezetik fel, tehát olyan, mintha egész évben egy napot sem vettünk volna ki. Nekem még gyakorlatilag az összes tavalyi szabadságom megvan, mert nem tudtam kivenni, annyi volt a munka, de egy másik kollégámmal már megcsinálták most januárban, hogy amikor szólt, hogy kivenné a tavalyról bent maradt napokat, akkor elkezdtek problémázni, hogy ilyen nincs...
2021. jan. 16. 13:48
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én bérlapomom sincs egy büdös szó se a szabikról. mintha nem is léteznének.
2021. jan. 16. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!