Szabadságról behívhatnak?
Sziasztok!
Itt az ünnepi szezon, a szabadságom már ki van írva, tegyük fel elmegyek, akkor ha vissza is hívhatnak, visszautasíthatom?
Pl, mert "messze" vagyok?
Behívhatnak. Munkatörvénykönyvében le van írva: "A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja, illetve a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja. A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.
A szabadság megszakítása esetén a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.
A szabadság kiadásának fenti szabályaitól kollektív szerződés bármely irányban eltérhet."
S, mi van akkor amikor már ki van fizetve a foglaló és minden a szállásra?
Mert erről van szó, akkor úszik a pénzem vagy mi?
Miért lennék hülye?
Nem lesz korlátozás, Lölö televan szállodákkal, kell a pénz.
köszönöm a segítséget egyébként.
Nem hittem volna hogy itt is rugdossa az állam a dolgozó embereket.
Akkor ez van, amit az első már leírt. Értő olvasás, hidd el, nem rossz dolog.
"A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni."
8
Miután láttam, hogy szabadságra küldtek.
Ugye nálunk van külön felhasználója mindenkinek, és egy szerveren lévő dokumentumban látni ezeket.
Először felviszik, aztán engedélyezni is kell.
Ha ezek után foglaltál, és visszahívnak, az el nem töltött napok árát vissza kell, hogy adják.
Az megint más, hogy mi van a gyakorlatban, de hát az Mt, világosan fogalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!