Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szabadságról behívhatnak?

Szabadságról behívhatnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Itt az ünnepi szezon, a szabadságom már ki van írva, tegyük fel elmegyek, akkor ha vissza is hívhatnak, visszautasíthatom?

Pl, mert "messze" vagyok?

2020. dec. 7. 08:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Behívhatnak. Munkatörvénykönyvében le van írva: "A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja, illetve a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja. A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.

A szabadság megszakítása esetén a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.

A szabadság kiadásának fenti szabályaitól kollektív szerződés bármely irányban eltérhet."

2020. dec. 7. 08:38
 2/14 A kérdező kommentje:

S, mi van akkor amikor már ki van fizetve a foglaló és minden a szállásra?

Mert erről van szó, akkor úszik a pénzem vagy mi?

2020. dec. 7. 08:41
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
Akkor kedves testverem hulye vagy, hogy elore foglalgatsz dolgokat ebben a virushelyzetben. Lehet, h az intezkedesek miatt amugy is buktad mar.
2020. dec. 7. 08:43
 4/14 A kérdező kommentje:

Miért lennék hülye?

Nem lesz korlátozás, Lölö televan szállodákkal, kell a pénz.

köszönöm a segítséget egyébként.

Nem hittem volna hogy itt is rugdossa az állam a dolgozó embereket.

2020. dec. 7. 08:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez van, amit az első már leírt. Értő olvasás, hidd el, nem rossz dolog.

"A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni."

2020. dec. 7. 08:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb hülyeség lenne most karácsonyra-szilveszterre megnyitni a hoteleket. Szóval nem tudom mikor foglaltad, de én rég elengedtem az évvégét és szerintem minden normális ember is. Ha meg mégis lehet menni, akkor last minute olyan árak lesznek, hogy megéri kivárni.
2020. dec. 7. 08:50
 7/14 anonim ***** válasza:
Azt kell mondani, hogy a világ túlsó végére utazol, Ausztráliába vagy Új-Zélandra. Akkor nem fognak behívni, mert ekkora költséget nem akarnának téríteni.
2020. dec. 7. 09:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy a szabadság kérvényezése és elfogadása előtt vagy után foglaltál? Mert ha előtte foglalta, akkor miért is térítene bármit a munkáltató, mikor még az se volt fix, hogy elengedi.
2020. dec. 7. 09:15
 9/14 A kérdező kommentje:

8

Miután láttam, hogy szabadságra küldtek.

Ugye nálunk van külön felhasználója mindenkinek, és egy szerveren lévő dokumentumban látni ezeket.

Először felviszik, aztán engedélyezni is kell.

2020. dec. 7. 09:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezek után foglaltál, és visszahívnak, az el nem töltött napok árát vissza kell, hogy adják.

Az megint más, hogy mi van a gyakorlatban, de hát az Mt, világosan fogalmaz.

2020. dec. 7. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!